Együttműködés

2022.09.27. 16:33

Sikerrel vonták be a nógrádi diákokat az építőipari szakképzés világába

Egy határmenti együttműködési program keretében az építőipari szakképzés hozzáigazítását segítették a munkaerőpiac igényeihez különféle rendezvényekkel, projektekkel. E sorozat zárórendezvényét tartották meg kedden a balassagyarmati Projektek Házában.

L. J.

A határmenti együttműködés zárórendezvényén a program eredményeit részletezték

Forrás: Nool

Fotó: Lászlók Judit

Az ünnepi köszöntőt követően Mária Zišková, a kékkői középiskola igazgatója mutatta be az intézményüket, majd Tanka Ágnes, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskola igazgatója számolt be a balassagyarmati intézmény projektben való részvételéről, eredményekről. 

– A tevékenységünk négy részre ágazott. Az első egy élménynap volt, ahol az általános iskolások kipróbálhatták az építőipari szakmákat. Ezután tartottunk egy építőipari nyílt napot, ahol valós építkezésre vittük el a diákokat. Emellett készítettünk egy felmérést a tanulók motivációjáról az építőipari szakmákkal kapcsolatban. A projekt legnagyobb eleme egy építőipari verseny volt, amelyet a kékkői középiskolával közösen rendeztünk meg – fogalmazott Tanka Ágnes. 

Az igazgató kitért a kérdőívek eredményeire is. – A megkérdezett nyolcadikosok 62 százaléka nem, míg 20 százaléka szeretne az építőiparban dolgozni, a maradék 18 százalék még nem tudta eldönteni. Az eredményt összevetettük a szondi beiskolázási eredményeivel és kiderült, hogy a megkérdezettek 24 százalékát vették fel az építőipari szakma valamelyikére. Mindez azt mutatja, hogy a projekt sikeres volt és a más szakmákkal is érdemes ezt végig csinálni – húzta alá Tanka Ágnes, aki megerősítette, hogy a két intézmény közötti együttműködés a jövőben tovább folytatódik.

Ezután egy motivációs filmet is levetítettek a résztvevőknek. A rendezvény végén pedig a vállalkozók és a szakképzők is beszélgethettek a projekt elért eredményeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában