Programajánló

2022.09.01. 19:53

Igazi ínyencségek várják a gasztronómia szerelmeseit a hétvégén Nógrád megyében

Szombaton valóságos rendezvénydömpingre számíthatnak a különféle közösségi programok kedvelői Nógrádban, több sztárvendég is fellép. Persze a péntek és a vasárnap sem marad eseménytelenül.

Nool

A hétvégi Nógrád megyei rendezvények többségén fontos szerepet kap a gasztronómia

Forrás: Nool | Illusztráció

Salgótarjánban már csütörtökön megkezdődött és szombatig tart a 72. Országos Bányásznap rendezvénysorozata, amit a város századik születésnapja tiszteletére rendeznek a megyeszékhelyen.

Bátonyterenyén pénteken 14.00 órától a Nógrád Expo várja vendégeit. Szombaton a bányásznapi sorozathoz kapcsolódva rendezik meg városnapot, a 11-kor gyermekműsorral kezdődő programot a TNT együttes 20 órakor kezdődő koncertje koronázza meg.

Balassagyarmaton szombaton két év kihagyás után a vadászkamara és a város közösen rendezi meg a 29. Nógrád megyei vadásznapot. A 10.30 órakor kezdődő programban a Szent Hubertusz-mise mellett trófeakiállítás, solymász- és íjászbemutató, gyermekprogramok, kiállítások,  színpadi fellépések sora és természetesen a vadgasztronómia remekei várják a vendégeket. A sztárvendég a Bon-bon együttes.

Mátraszelén szombaton a szilva kap főszerepet: a finomságok kóstolója mellett gazdag kulturális program, retro diszkó és 22 órakor tűzijáték szórakoztatja a közönséget. Sztárvendégként előbb Cory (ex-Happy Gang) lép fel, majd Miss Bee a Bestiák slágereivel kedveskedik a közönségnek. 

Vizsláson Kodály Zoltán száz évvel ezelőtti népdalgyűjtő útjaira emlékeznek. Azok leszármazottjai elevenítik fel a családi emlékeket, akik találkoztak a zenetudóssal.  A 17 órakor kezdődő rendezvényen a helyi hagyományőrzők mellett a Magyar Rádió Gyermekkórusa is fellép.

Csécsén szombaton sportnapot és nyárbúcsúztató fesztivált rendeznek a sportpályán. A résztvevők akadálypályán is kipróbálhatják magukat, lesz zumba, buborék- és vízifoci.

Jobbágyiban szombaton falunapot rendeznek, amit süteménysütő verseny színesít és tesz ízletessé.

Alsótoldon másodszor rendeznek főzőversennyel összekötött pikniket. A rendezvényen mutatják be a község határában közösségi régészet keretében feltárt leletmentés eredményeit.

Somoskőújfaluban szeptember 4-én, vasárnap 9.30 órakor felavatják a Nemzeti Összetartozás Emlékművét a templom előtti téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában