Átadó

2022.09.07. 20:11

Közel negyvenhárommillió forintból újult meg az iskola tornaterme Nőtincsen

A Balassagyarmati Tankerületi Központ korábban a Magyar Falu Programban nyert el közel negyvenhárommillió forintot a Nőtincsi Általános Iskola tornatermének a felújítására. A beruházás az idei tanévre elkészült és szerda délután ünnepélyes keretek között át is adták az intézmény közösségének.

Lászlók Judit

Korszerűbb és biztonságosabb környezetben tölthetik a tanítást a nőtincsi diákok és pedagógusok

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

A fejlesztés átadó ünnepségére szerda délután került sor a Nőtincsi Általános Iskola – az Oktatási Hivatal bázisintézménye, valamint a Sakkpalota Program referencia intézménye – felújított tornatermében. Az eseményen Dudásné Hangonyi Judit intézményvezető köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte, hogy a tornaterem padlózata, festése, világítása az elmúlt évek során megkopott. Külső vasszerkezete megrozsdásodott, a színezése megfakult. Nagyobb esők esetén pedig az ablakok résein beáramlott a víz. Ezért vált szükségessé a tornaterem felújítása

– Intézményvezetőként azt gondolom, hogy iskolánk folyamatos fejlesztése elengedhetetlen azért, hogy a gyermekek korszerű és biztonságos körülmények között töltsék a mindennapjaikat – hangsúlyozta az intézményvezető. 

A tornaterem felújítása az egészséges életmódra és az egészségtudatos gondolkodásra motiválja a diákokat
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Ezután Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója mondott ünnepi beszédet. 

– Ma azt ünnepeljük itt Nőtincsen, hogy a felújított tornacsarnokot hivatalosan is átadhatjuk az iskola közösségének. Tankerületi igazgatóként fontosnak tartom, hogy a felnövekvő generációk számára az oktatás színvonalának emelése mellett eggyel több, és egyre jobb minőségű sportolási lehetőséget teremtsünk intézményeinkben – fogalmazott Nagyné Barna Orsolya. Hozzátette: – Az idei Magyar Falu Program pályázatának köszönhetően a tornaterem új burkolatot kapott, valamint megvalósult az épületrész külső és belső festése, valamint az elektromos hálózatának a javítása. A közel negyvenhárommillió forintos projekt nem csak az infrastruktúra fejlesztéséről szólt, hanem lehetőséget adott oktató-nevelő munkaeszközök beszerzésére is. Ennek köszönhetően nyolcvanhat darab új tanulói asztal és szék került beszerzésre, valamint polcos szekrények, irodai székek, sporteszközök és laptopok is érkeztek az intézménybe. Így a tormaterem felújításával és az új bútorok eszközök beszerzésével ettől a tanévtől egy még korszerűbb, még biztonságosabb környezetben tölthetik a száznyolcvanhárom tanítási napot a nőtincsi diákok és pedagógusok.

Nagyné Barna Orsolya továbbá hangsúlyozta, bízik abban, hogy a tornaterem felújítása az egészséges életmódra és az egészségtudatos gondolkodásra motiválja a diákokat. A pedagógusokat pedig az iskolai mozgástevékenységek során ösztönzi az innovatív módszerek alkalmazására. Ugyanakkor biztos benne, hogy a felújított tornaterem olyan lehetőséget nyújt majd az itt tanuló diákok számára, melynek révén további sikereket és jó eredményeket tudhatnak magukénak a sport területén is. 

A tornaterem új burkolatot kapott, valamint megvalósult az épületrész külső és belső festése is
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Ezt követően Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy mennyire sokat jelent, ha egy településen a helyi közösség mindent megtesz az oktatási-nevelési intézmények fejlesztéséért. Nőtincs pedig igazán jó példa erre. Majd az országgyűlési képviselő aláhúzta, hogy a Balassagyarmati Tankerületi Központ fenntartásába tartozó intézményekben az elmúlt években megvalósult különféle fejlesztések egyértelműen azt is jelentik, hogy a falvakban is lehet jó állapotú és felszereltségű iskolát létesíteni. 

Az átadó ünnepséget a tanulók műsora zárta. 

Folyamatos a fejlődés az intézményben | Az ünnepségen Nagyné Barna Orsolya a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy a Nőtincsi Általános Iskolában a mostani beruházáson kívül, tavaly szintén a Magyar Falu Program támogatásnak köszönhetően a nyílászárókat cserélték ki közel ötvenmillió forintból. – Az infrastrukturális fejlesztések mellett a Balassagyarmati Tankerületi Központ fontosnak tartja, hogy az általa fenntartott köznevelési intézmények szakmailag is fejlődjenek. Ebben élen jár a nőtincsi iskola, hiszen az elmúlt időszakban több szakmai jellegű pályázaton is részt vett. Három intézménnyel közösen valósították meg a két éven át tartó pályaorientációval kapcsolatos feladatokat. A projekt lehetőséget biztosított az intézményi kereteken túlnyúló műhelymunkára és üzemlátogatásokra is. Emellett részt vettek abban a projektben is, amelyben az érintett négy intézmény digitális pedagógiai módszertani programokat valósított meg három éven keresztül. Ehhez digitális tananyagok és informatikai eszközök beszerzése is társult. A Csodaszarvas program által az iskola tanulói július második felében pedig különböző tematikus táborokban vehettek részt – mondta Nagyné Barna Orsolya. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában