Falufejlesztés

2022.09.17. 09:20

Kormányzati támogatásból közparkot terveznek a romos házak helyére Magyarnándorban

A faluközpontot szépíti meg a község önkormányzata az Élhető települések nevet viselő központi fejlesztési program jóvoltából.

H. H.

Schmiedt Károly polgármester a közeljövőben parkosítandó területet mutatja

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Még augusztus első napjaiban hozta nyilvánosságra a kormányzat, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatási formájában mely Nógrád megyei települések pályázatait bírálták el kedvezően. Ebben a körben Magyarnándor megközelítően 33 millió forintot nyert el, ebből teszik majd rendbe részben a község központját. A napokban Schmiedt Károly polgármester társaságában tájékozódtunk a helyszínen. A buszmegálló közelében foglaltuk el „álláspontunkat”. Ott mutatott házigazdánk két romos házat.

– Aki áthalad a településünkön, és a becskei elágazó táján körbetekint, bizony elszomorító állapotokkal szembesül. Ezt mindenképpen szeretnénk megszüntetni, de legalábbis határozottan orvosolni – fejtette ki Schmiedt Károly. Hozzátette: a két ingatlan megérett az eldózerolásra. 

– Amint sikerül eltüntetni a maradványokat, máris nekilátunk itt egy közpark kialakításának. A környéken élők részéről is komoly igény mutatkozott, hogy egy pihenőövezetet létesítsünk, ahová a kisgyermekes családok is bátran eljöhetnek. Remélem, ezzel a munka nem áll meg, hanem még szélesebb területen megszépíthetjük Magyarnándor belső részét. A polgármester tájékoztatása szerint, amint a megfelelő feltételek megteremtődnek, azonnal hozzálátnak a bontáshoz, és az elkövetkező esztendőben itt már egy ízlésesen kiépített, padokkal, egyéb köztéri berendezésekkel ékesített park fogadja az erre járókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában