Összetartás

2022.09.29. 16:23

Hatvanhat éve összetartanak a karancskeszi osztály egykori diákjai

Egy 1956-ban Karancskesziben végzett osztály egykori diákjai már évek óta rendszeresen találkoznak egymással. Idén sem maradt el a jó hangulatú összejövetel.

Cs. B.

Hatvanhat éve végeztek, de máig rendszeresen találkoznak

Forrás: Beküldött

A magyarországi társadalmi kapcsolatok, megemlékezések sorában már régen meghonosodott a korábban végzett általános és középiskolai osztályok hajdani diákjai által szervezett találkozók szokása. Utóbbiak gyakrabban, előbbiek ritkábban élnek ezzel a lehetőséggel. Az 1956-ban Karancskesziben végzett osztály a kivételek táborát gyarapítja, minthogy már évek óta, mondhatni rendszeresen találkoznak. 

A 66 évvel ezelőtti, Fricska Gábor osztályfőnökségével végzett tizenkilenc tanulóból állt közösségből már csak kilencen vannak az élők sorában. Mint Hegedűs Imréné, született Balkó Erzsébet elmondta, öt hölgy és egy férfi a minap ismét összegyűlt alma materükben. A visszaemlékezések keretében nem feledkeztek meg az elhunyt osztálytársaikról sem: korábban virágot vittek a sírjukra, ezúttal azonban emlékükre a templomban helyeztek el koszorút. Ilyen esetekben máskor a művelődési házban vacsorával és baráti beszélgetésekkel, adomázással folytatták a beszélgetést, az idei találkozó azonban másként alakult. Ugyanis az osztály legfiatalabbja, Miskolciné Varga Mária meginvitálta társait petőfibányai otthonába. 

Az odautazáshoz a karancskeszi önkormányzat is hozzájárult, amennyiben rendelkezésükre bocsátotta a falubuszt. Az agilis vendéglátó – akinek nem mellesleg saját textilmunkáival, hímzéseivel van teli a lakása – remek menüvel készült és jó hangulatot biztosított társai számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában