Vigaszdíj

2022.08.27. 16:37

Újabb milliárdos kártérítést harcoltak ki egy magyarnak a rétsági építőmunkást képviselő sztárügyvédek

Egy miskolci építőmunkás New York-ban szenvedett súlyos sérülést egy építkezésen, amely után amerikai-magyar származású sztárügyvédei milliárdos kártérítési összeget harcoltak ki neki.

NOOL

A rétsági fiatalnak kettő-, míg a miskolci építőmunkásnak ötmillió dollárt harcoltak ki az ügyvédek

Forrás: Pexels/Illusztráció

A Borsonline.hu számolt be arról, hogy a fiatal építőmunkás, Attila, Miskolcról érkezett az Egyesült Államokba, ahol szintén építkezéseken dolgozott

– 2019-ig rendben is ment minden, azonban az akkor New York-ban dolgozó férfi súlyos, kis híján tragédiával végződő balesetet szenvedett az egyik munka közben: tetőablak zuhant rá – írta a portál.

Az ideiglenesen munkaképtelenné vált férfi kártérítési ügyét az Amerikában élő, magyar származású sztárügyvéd, Rónai Péter vállalta el, posztjában leírta, hogy a férfi súlyos, töréses sérülést szenvedett: – Miközben egy létrán dolgozott, egy tetőablak eltalálta, aminek következtében a földre zuhant és eltörte mindkét sarkát, ami műtétet igényelt – tette közzé az ügyvéd, akinek a segítségével Attila bíróság elé vitte az ügyet. 

A közelmúltban pedig az ítéletet is kimondták: a férfi nem csak, hogy megnyerte a munkaügyi pert, de még kinti viszonylatban is csillagászati, forintra átszámolva milliárdos összegre rúgó kártérítésre számíthat: – A Ronai & Ronai 5,1 millió dollárt, azaz kétmilliárd ötvenötmillió háromszázezer forintot nyert a magyar építőipari dolgozónak – írta meg a feleségével, Hollyval együtt dolgozó szakember. 

Az ügyvéd gyakorta vállalja el kint élő magyarok, sokszor reménytelennek tűnő ügyeit, amelyeket már több alkalommal is sikeresen, hatalmas kártérítési nyereséggel zárt. Többek között ő képviselte átütő sikerrel a philadelphiai kacsahajó-baleset magyar áldozatait, ahogyan a Costa Concordia hajókatasztrófa magyar áldozatát is, de tavaly a rétsági származású Jónás Tamásnak is kétmillió dolláros kártérítési összeget harcoltak ki a neves szakemberek. 

Mint arról akkor beszámoltunk: a baleset még 2019 márciusában történt, a jogi eljárás azonban több mint két és fél éven át húzódott. Tamás egy 50 emeletes felhőkarcoló építkezésén dolgozott Manhattan központjában, amikor a nem megfelelően rögzített létra kicsúszott alóla és a fiatalember négy métert zuhant. A balesetben megsérült a háta és a nyaka is, emiatt több műtéten esett át az elmúlt két és fél évben, illetve fizikoterápiás kezelések során is túl van. 

Itt írtunk róla bővebben:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában