Felvonulás

2022.08.28. 17:30

Több száz vasparipa sorakozott fel a szentkúti motoros zarándoklaton (galéria!)

Több éves hagyományt folytatva vasárnap motoros zarándoklatot tartottak a Mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen.

Veres Edina

Végeláthatatlan sorokban sorakoztak a motorosok vasárnap Szentkúton

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hegedűs Márk

A kegyhely ez alkalomból zsúfolásig telt látogatókkal. Köztük természetesen akadtak olyan hívők is, akik nem motorral érkeztek, azonban a templom környékén felsorakozó vasparipák száma feltehetően a „több százas” nagyságrendet is elérte.

Az ünnepi szentmisét Bátor Botond pálos szerzetes celebrálta, aki a prédikációjában az alázatosság jelentéséről, jelentőségéről és az ahhoz vezető útról is beszélt. Emellett az atya, aki maga is motorral érkezett, a szentbeszéd során a „nem két keréken” érkezettekhez is szólt. Mint mondta, a motorozás mögött is emberi kapcsolatok vannak, nagyon sok összetartozás és barátság, majd hangsúlyozta: mindannyian összetartozunk valahol, ezért nagyon fontos, hogy tegyük félre az előítéleteinket.

A szertartás végén áldás szállt a jelenlévőkre, illetve a kétkerekű járgányokra egyaránt, majd aki csak tehette vasparipája nyergébe pattant, hogy részt vegyen a motoros körmenetben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában