Augusztus 20.

2022.08.20. 21:09

Kitüntetéseket adtak át Pásztón a nemzeti ünnepen

A rendezvény szentmisével kezdődött Pásztón, majd átadták az önkormányzat által alapított díjakat a művelődési központban.

Nagy Orsolya

Pásztón számos elismerést átadtak. Képünkön a testületi tagok és a díjazottak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Farkas Attila polgármester elmondta, hogy azok, akik most kitüntetést kaptak rengeteget tettek a településért, az emberekért és a közösségéért a munkájukkal, valamint hozzáállásukkal az egészségügy, a közoktatás, a közigazgatás, vagy a sport területén.

Díszpolgári címet kapott özvegy Csohány Kálmánné, aki kimagaslóan sokat tett a város kulturális, művészeti hagyományainak ápolásáért. Pásztóért Emlékplakett Díjban részesült dr. Becsó Károly volt országgyűlési képviselő. Posztumusz Pásztóért Emlékplakett Díjat kapott Sipos Péter, néhai testnevelő tanár. Kitüntetést kapott több helyi személy is.

Megszegték az új kenyeret
Fotós: Vendel Lajos / Forrás: Nool

Ezt követően megszegték az új kenyeret, majd Farkas Attila köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünk augusztus 20. Mint mondta, ez az ünnep egy igazi siker, hiszen 1022 éve itt vagyunk a Kárpát-medencében, amelynek ezer éve meghatározó népe vagyunk. Ennek a napnak az a legfontosabb üzenete, hogy az egységes Európa része vagyunk, de a magyar nép ugyanakkor független.

A Muzsla Néptáncegyüttes is fellépett
Fotós: Vendel Lajos / Forrás: Nool

A rendezvényen a Balassi Bálint Színház és a Muzsla Néptáncegyüttes közös műsorát is megtekinthették az érdeklődők, majd Zalatnay Sarolta zárta koncertjével a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában