Segítségnyújtás

2022.08.04. 11:20

Kampánnyal hozzák divatba nyáron a véradásokat: Nógrád megye is csatlakozott a kezdeményezéshez

,,Hozzuk divatba a véradást!” címmel rendezi meg országos, figyelemfelhívó nyári kampányát az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) idén augusztusban. Az akciónak köszönhetően természetesen szűkebb hazánk önzetlen donorai is ajándékokkal gazdagodnak.

Gulyás Edina

Forrás: Nool.hu achívum

Fotó: Hegedűs Márk

– Nyáron az utazások és a szabadságolások miatt hagyományosan kevesebben jelentkeznek véradásra, ezért olyan, a divat világából is ismert emberek álltak a karitatív tevékenység népszerűsítése mellé, mint Tomán Szabina befektető és egykori modell, Kanizsai Silka Ágnes divattervező, Balogh Eleni divatmodell, Schiffer Miklós divat- és stílustanácsadó, illetve Lakatos Márk stylist és divattervező – tájékoztatott közleményében az Országos Vérellátó Szolgálat.

Minden vért adó donor részt vehet a heti nyereményjátékokban, ezen kívül pedig szépségápolási termékeket forgalmazó üzletben beváltható kedvezménykupont is kap, valamint egyéb kozmetikai termékekkel és ajándékokkal köszönik meg az életmentő adományt. A kampányról és a véradás menetéről, azok helyszíneiről és időpontjairól bővebben az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján, a www.ovsz.hu oldalon tájékozódhatnak.

Véradásra bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65 – első véradók esetén a felső korhatár 60 év –, testsúlya eléri az 50 kilogrammot és egészségesnek érzi magát. Az önzetlen segítségnyújtáshoz a személyi igazolvány, a lakcím- és a TAJ-kártya bemutatása szükséges.

– Aki teheti, legyen részese a véradó trendnek, és hozzuk közösen divatba a véradást! – hívta fel a figyelmet az Országos Vérellátó Szolgálat.

véradás
Nyáron is rendszeresek a véradások Nógrád megyében
Forrás: Hüvösi Csaba / Nool archívum

A véradó események szervezését szűkebb hazánk keleti felén a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete végzi. 

– Egész évben keményen dolgozunk azért, hogy az egészségügy számára szükséges vérkészítményeket biztosítani tudjuk. Nyáron azonban sokan mennek szabadságra, vannak olyan munkahelyek, ahol hetekre leáll a termelés, és a nyári szünet miatt az iskolák is zárva vannak – tájékoztatott Tóthné Simon Andrea, a szervezet véradásszervező koordinátora. – Ezért elsősorban a megyei rendezvényeket célozzuk meg ebben az időszakban. 

Mint mondta legközelebb augusztus 5-én, pénteken tartanak rendkívüli véradást a Salgótarjáni Területi Vérellátóban, 8 és 14 óra között. Az augusztus 10-re, a The North Barber and Beauty Salonba tervezett esemény elmarad, az augusztus 16-án, kedden lesz megtartva. A szakemberek jelen lesznek az augusztus 13-i karancskeszi falunapon, a művelődési házban, 14 és 17 óra között várják a donorokat. Másnap, augusztus 14-én pedig a Mátraverebély-Szentkúton megtartott Nagyboldogasszony búcsúba érkezők is tűszúrásra nyújthatják a karjukat. Ezt az információs központban tehetik meg, 10 és 13 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában