Vád

2022.08.25. 13:15

Érthetetlen: a tarjáni baloldal a tanárokat okolja az állatkínzó fiú tetteiért

Csütörtökön a városi közgyűlésen is téma volt a macskagyilkos salgótarjáni tinédzser ügye. Mint ismert, a napokban egy videó járta be az internetet, melyen látható, hogy a 15 éves fiú a magasba emel, majd nyilvánvaló gyilkolási szándékkal földhöz vág egy kisállatot. A helyi baloldali városvezetés eddig hallgatott, most viszont meglepő módon nyilvánultak meg az ügy kapcsán.

Nool

Forrás: Nool

A napokkal ezelőtt történt brutális állatkínzás híre és az említett videó bejárta a teljes magyar sajtót, országszerte téma a Salgótarjánban történt, kivégzésszerű macskagyilkosság ügye, tegnap pedig hazánk egyik legismertebb állatvédő csoportja, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány is a nógrádi megyeszékhelyre látogatott. Mindezek ellenére a megyei jogú város polgármestere, illetve a baloldali városvezetés eddig szóra sem méltatta az ügyet. (A nyíltan jobboldali, több ezer követővel rendelkező Salgótarjáni Aktuális Facebook-csoport ennek kapcsán emlékeztetett: a szocialista Fekete Zsolt megválasztása előtt még állatbarátként kampányolt, most azonban „lapít”.) A csütörtöki városi közgyűlés azonban olyan fordulatot hozott a kommunikációban, melyre még a város politikai közéletét jól ismerők sem számítottak. 

Homoga László baloldali képviselő a napirendek után szólalt fel az általa „macskaügynek” nevezett témában. Az elhangzottakról a helyi Fidesz azt írta a közgyűlés után: Homoga „arra a következtetésre jutott, hogy az elkövető kiskorú, most végzett az iskolában, tettét pedig pusztán az iskolai nevelés, oktatás minőségére vezette vissza”. 

A Fidesz-KDNP salgótarjáni közgyűlési frakciója kijelentései miatt felszólította Homoga László önkormányzati képviselőt és Fekete Zsolt polgármestert, hogy kérjenek bocsánatot a pedagógusoktól. A kormánypárti frakció nevében Fenyvesi Gábor rögtön szót is emelt a kijelentés ellen, a pedagógusok nevében kikérte magának a baloldali következtetést, miszerint a petőfis, kodályos vagy éppen gagarinos pedagógusok lennének azért a felelősek, hogy egy fiatalember odáig jut, hogy ilyen bűncselekményt kövessen el. Fenyvesi hangsúlyozta: ezek a pedagógusok nap mint nap tisztességgel végzik a feladatukat. 

A közgyűlést követő Facebook-bejegyzésében a helyi Fidesz-frakció hozzátette azt is: „Ami még súlyosabb, hogy az ülést levezető Fekete Zsolt polgármester ezt a kijelentést elintézte annyival, hogy nem akarja kinyitni ezt a vitát, majd a szeptemberi megbeszélésen megvitatjuk. Felháborító, hogy azonnal nem utasította rendre és bocsánatkérésre frakciótársát, és ő személyesen is nem tette meg ezt! Mindketten kérjenek haladéktalanul bocsánatot a salgótarjáni pedagógusoktól!” 

Elbújt a család az állatvédők elől 

Hogy milyen eredménnyel jártak a macskagyilkos fiú családját felkereső állatvédők szerdán, arról az alábbi videós anyagunkban írtunk bővebben, a több száz kommentelő véleményét pedig itt olvashatja el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában