Miniszteri érem

2022.08.22. 20:00

A honvédelmi minisztertől vehetett át elismerést a frissen katonatisztté avatott salgótarjáni hadnagy

Miniszteri éremmel jutalmazta kiemelkedő tanulmányi eredményéért és a közösségért vállalt munkájáért a salgótarjáni származású katonatisztet, Grajzel Sáront a honvédelmi miniszter.

Nool

Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Grajzel Sáron az elismerés átadását követően

Forrás: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf

A honvédtisztjelöltek augusztus 20-án a Kossuth Lajos téren tették le ünnepélyes keretek között a katonai esküt. Ahogy korábban beszámoltunk, szombaton a Parlament előtt 110-en tettek fogadalmat. A honvédtisztjelöltek – folytatva a 2011-ben újraindított ludovikás hagyományt – fogadalmukat kardrántással, „a hazáért mindhalálig!” felkiáltással erősítették meg. Az ünnepségen a salgótarjáni születésű katona, Grajzel Sáron is jelen volt. 

– Nagyra értékeljük és elismerjük fiatal katonáink kiváló teljesítményét, hiszen a legfontosabbat bízzuk rájuk: Magyarország békéjét és biztonságát – írta a rendezvényt követően közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Magyarország honvédelmi minisztere bejegyzésében hozzátette:
– Megtiszteltetés volt Grajzel Sáron hadnaggyal találkozni az augusztus 20-i ünnepségen, és átadni neki a kiemelkedő tanulmányi eredményéért és a közösségért vállalt munkájáért az első miniszteri érmét. Grajzel Sáron hadnagy nemcsak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatójaként, hanem triatlonistaként is kiemelkedő eredményekkel bizonyította elhivatottságát. Szívből gratulálok!

Forrás: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Az újdonsült katonatiszt a 3100.hu hírportál megkeresésére elmondta, hogy hatalmas megtiszteltetés volt számára a honvédelmi miniszterrel való találkozás és beszélgetés.

– Az, hogy átvehettem az első miniszteri érmet a négyéves teljesítményem elismeréseként, óriási motivációt adott arra, hogy a továbbiakban is ugyanilyen keményen és elhivatottan végezzem a feladataimat – tette hozzá Grajzel Sáron.

A salgótarjáni származású hadnagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán (NKE HHK), katonai vezető szakon, azon belül légvédelmi rakéta tüzér specializáción tanult az MH Ludovika Zászlóalj Alfa századának kötelékében. Korábban egy interjúban is mesélt katonai pályájáról, amelyet a Zászlóalj weboldalán tettek közzé. Akkor, arra a kérdésre, hogy nőként mennyire érzi kihívásnak a Magyar Honvédség kötelékében való szolgálatot, az alábbiakat felelte:

– A katonaság nem a nőiesség mintapéldája, így szerintem a legnagyobb kihívás az, hogy sokkal több energiát kell belefektetni a teljesítménybe azért, hogy megmutassam, én is képes vagyok kúszni-mászni a homokban, sárban, helytállni a lőgyakorlatokon, robbantani, gránátot dobni. Elképzelhetőnek tartom, hogy csapatnál ez valamivel nehezebb lesz, hiszen mindent nagyobb felelősséggel kell majd elvégezni. Ennek ellenére már nagyon várom, hogy megmutathassam: igen, meg tudom csinálni.

Az interjúban jövőbeli terveiről is mesélt a fiatal nő, s többek között arra is kitért, hogy a tisztavatást követően emberekkel fog foglalkozni, és szeretné majd megtanítani őket mindarra, amit ő megtanult. Beszélt arról is, hogy több misszióba is szeretne menni a jövőben, különböző országokban szeretne szolgálatot teljesíteni, s még tovább fejleszteni szakmai tudását.

A katonai hivatással kapcsolatban úgy fogalmazott:

Nem lesz mindig egyszerű és lesz, ami nem fog egyből tetszeni, de ez ne keserítsen el. Ott lesz a szakaszod, a rajod, akivel végigcsinálod az alapkiképzést és olyan kötelék alakul ki köztetek, ami egy életre szól. Olyan lesz ez, amit nem tudsz előre elképzelni, kényelmetlenül érzed majd magad néha és előfordulhat, hogy idegesít minden és mindenki. Viszont amikor átlendülsz a holtponton, akkor fogod igazán azt érezni, hogy igenis megérte és megéri.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában