Időközi választás

2022.07.03. 21:24

Vanyarcon új polgármestert, míg Nagylócon és Hugyagon képviselő-testületet is választottak

Nógrád megyében három településen tartottak időközi választást vasárnap, Vanyarcon polgármestert, Nagylócon és Hugyagon pedig új önkormányzatot választottak.

MTI

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: MW

Vanyarcon Szabó Sándor lett az új polgármester. Két független jelölt indult a posztért, 292 voksot kapott Szabó Sándor, aki 2016-tól önkormányzati képviselőként, 2019 óta alpolgármesterként dolgozott, míg Kulik András Krisztiánra 143-an szavaztak. Négy voks volt érvénytelen. Vanyarcon a tavaly decemberben elhunyt Hrncsjár Mihályné (Fidesz-KDNP) utódját választották meg.

Nagylócon, csakúgy, mint a 2019-es választáson, ezúttal is Szalai Gábort választották meg polgármesterré, két jelölt közül - tájékoztatta az MTI-t Rózsavölgyi Tibor jegyző. A függetlenként, de a Fidesz-KDNP támogatásával indult Szalai Gáborra 680-an, a független Hegedűs Sándorra 178-an szavaztak. Az időközi választáson az 1157 választásra jogosult lakosból 858-an vettek részt. Nagylócon új képviselő-testületi tagokat is választottak, mivel 2021. július 27-én feloszlatta magát a 2019-ben megválasztott héttagú önkormányzat, mert nem tudtak együtt dolgozni a polgármesterrel. A nagylóci hat képviselői helyre 32 jelölt volt, valamennyien függetlenek, a korábbi testületből csak ketten nem indultak újra.

Hugyag községben is azért oszlatta fel magát az önkormányzat tavaly június 30-án, mert nem tudtak együtt dolgozni Borda Attila (független) polgármesterrel, aki most nem indult az időközi választáson. Szabó Klaudia jegyző elmondta: a polgármester-választást a független Baranyai Béla nyerte 143 szavazattal. Rajta kívül három jelölt volt, Bangóné Szilfai Viktória (független) 99, Bodor Gábor (Fidesz-KDNP) 90, Lovas Ilona (független) 62 voksot kapott. Az önkormányzat négy új képviselőjét 14 jelölt közül választották meg.

Címkék#választás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában