Járvány

2022.07.25. 16:39

Több szabály is életbe lépett a látogatási tilalom idején a salgótarjáni kórházban

A Szent Lázár Megyei Kórház július 23-tól látogatási tilalmat rendelt el. Az intézmény közösségi oldalán a betegeket és a hozzátartozókat érintően osztott meg információkat a jelenlegi szabályokról.

Nool

Október 18-tól feloldották a látogatási tilalmat a Szent Lázár Megyei Kórházban

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Mint írták: az intézmény teljes területére a betegek gépjárművel való behajtása továbbra is tilos. A rendelőintézeti parkolóba az igazolvánnyal rendelkező mozgáskorlátozottak behajthatnak.

– A kórházba vizsgálatra érkező páciensek a főportán várakoznak, a szolgálatot teljesítő őr pedig ellenőrzi az osztályokról, szakrendelésekről leadott beteglistát, ennek alapján engedi fel a beteget a kivizsgálásra. Egy hozzátartozó felkísérheti az onkológiai, a kiskorú, vagy cselekvőképességében korlátozott, mozgáskorlátozott betegeket, valamint a kismamákat – tették hozzá.

Közölték, hogy a végstádiumban szenvedők esetében a búcsú a szülő, a gyermek, a testvér, valamint a házas- és élettárs részére engedélyezett, legfeljebb 15 percben, egyenként. A szolgálatot teljesítő őr telefonon ellenőrzi azt, hogy az adott osztályon erre valóban engedélyt adtak. A kórházba gyalogosan belépő személyek nevét, az érkezés időpontját és az osztály megjelölését is rögzítik.

Az intézmény felhívta a figyelmet, hogy a betegeknek a tiszta ruhákon és tisztálkodási eszközökön felül csak bolti csomagolásban és nem romlandó élelmiszert lehet küldeni. A főportán veszik át a pakkokat, melyeket munkanapokon két alkalommal – 11 és 17 óra – juttatnak fel az osztályokra. Csak teljesen lezárt, a beteg, az osztály és a hozzátartozó nevével ellátott csomagokat fogadnak el a helyszínen.

Emellett az ételfutárok és a csomagküldő szolgálat is a főportára érkezhetnek, ahol a rendelést indító dolgozó átveheti a szállítmányt, de a betegek ételt nem rendelhetnek.

A járóképes betegek a rendelőintézeti főbejáratnál, a járásképtelen, betegszállítóval hozott betegek az udvar felőli bejáratnál közelíthetik meg a szakrendelő épületét. Az SBO felől a belépés a sürgősségi ellátást igénylő betegek esetében történik. Az alapellátást igénylő betegek a rendelőintézeti porta felől érkezhetnek. A véradó épülete felől belépés az alábbi szakrendelések esetében történik: tüdőszűrés, pulmonológiai vizsgálat, ideggondozói vizsgálat, reumatológiai szakrendelés, rehabilitációs szakrendelés, fizioterápia és csontsűrűség vizsgálat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában