Tanulás

2022.07.27. 13:50

Nem indítanak gazdasági szakokat Salgótarjánban, kevesen érték el a ponthatárt

A július 21-i ponthatárok kihirdetése után kiderült: az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely ősszel csak a mérnökinformatikus képzését tudja elindítani, ugyanis a meghirdetett két gazdasági szakhoz szükséges ponthatárokat csak kevés jelentkezőjük érte el.

P. K.

Az Óbudai Egyetem is bemutatkozik a fiataloknak

Forrás: Nool archívum

Székyné dr. Sztrémi Melinda, a salótarjáni képzési központ igazgatója a Nool.hu érdeklődésére elmondta: a gazdasági – a gazdálkodási és menedzsment, valamint a kereskedelem és marketing – szakokra Salgótarjánban kevesen érték el az állami ösztöndíjashoz szükséges négyszáz körüli pontot, így azokat a képzéseket nem indítja az egyetem a pótfelvételi eljárásban sem a nógrádi megyeszékhelyen. Jelenleg e képzések szeptemberben így nem indulnak el Nógrád megyében, ugyanakkor az igazgató pozitívan tekint a következő esztendőre. 

– A mérnökinformatikus alapképzést – itt 280 pont volt a határ – mind levelezőn, mind nappalin hirdetjük pótfelvételin is. Vannak még szabad helyek, főleg a nappalin lenne szükség 5-6 diákra ahhoz, hogy biztonsággal indulhasson a képzés. A pótfelvételin mindkét tagozaton állami ösztöndíjas és önköltséges formában is benyújtható a jelentkezés – tette hozzá az igazgató. 

Jelentkezni kizárólag elektronikus úton a felvi.hu oldalán lehet, legkésőbb augusztus 5-ig, péntekig. 

– A pótfelvételi során már csak egyetlen képzés jelölhető meg, valamint csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel az általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem jelentkeztek felsőoktatásba – ismertette Székyné dr. Sztrémi Melinda. 

A jelentkezési űrlapokat a kitöltéssel egy időben kell hitelesíteni is. Ez megtehető ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre. Utóbbit javasolt elsőbbségi küldeményként feladni. A jelentkezési kérelemhez csatolandó dokumentumokat a jelentkezési kérelemmel egyidejűleg kell feltölteni. 

Az igazgató tájékoztatott: a ponthatárokat előreláthatólag augusztus 24-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg augusztus 31-ig. 

Mint arról portálunk korábban beszámolt: összesen 98-an jelentkeztek a salgótarjáni képzésekre, közülük harmincan első helyen jelölték meg valamelyik szakot. A közösség életében nagy előrelépést jelent majd, hogy a hallgatóikat szeptembertől már saját épületben, a Rákóczi út 180. szám alatt tudják fogadni. 

A Nógrád megyei fiatalok izgatottan várták múlt héten a Fő téren, hogy közelebb kerültek-e az álmaikhoz:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában