Nőtt a nógrádi fertőzöttek száma, a szennyvízben viszont mérséklődött a koronavírus koncentrációja

A múlt heti emelkedéshez képest most újra mérsékelt a megyeszékhely szennyvizében a koronavírus koncentrációja, a megbetegedések száma azonban enyhén emelkedett az előző heti adatokhoz képest.

Nool

Forrás: NNK

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint a 26. héten a szennyvizek SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációjában korábban tapasztalt emelkedés megállt, a mintavételi helyek többségét stagnáló tendencia jellemzi. Hozzátették, hogy további emelkedés csak a vizsgált Budapest környéki agglomerációs települések (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) és Eger szennyvíz mintája esetében tapasztalható, míg csökkenés egyik vizsgált település esetében sem jelentkezett.

Salgótarján szennyvizében is emelkedést mutatott még az előző héten a koncentráció mértéke, a 26. héten azonban szűkebb hazánkban is megállt ez a tendencia, így jelenleg a mérsékelt szinten stagnál.

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ

A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint az elmúlt héten 56 újabb nógrádi beteget regisztráltak, ezzel 41 ezer 985-re emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma szűkebb hazánkban. Ez idő alatt országosan újabb 4 ezer 663 magyar állampolgárnál mutatták ki a vírust, és elhunyt 14, többségében idős, krónikus beteg.

A járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt július második hetétől már csak péntekenként van lehetőség a vakcina felvételére a kórházi oltópontokon, emellett az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, illetve a házi gyermekorvostól. A megerősítő vakcina felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában