Választás

2022.07.13. 18:07

Szabó Csaba: a vasárnapi választás tétje a salgótarjáni 7-es körzet fejlődése

Utcafórumot tartottak szerda délután az időközi választásra hangolódva a Csokonai és a Rózsafa út kereszteződésénél. Amint arról már beszámoltunk, Szabó Csaba a Fidesz-KDNP jelöltje az érintett 7-es számú választókerületben.

F. O.

Fotó: Hegedűs Márk

A fórumon részt vett Becsó Zsolt is. Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője és Szabó Csaba együtt hallgatták meg a helyiek problémáit és javaslatait a városrésszel kapcsolatban.

– Az időközi választás tétje a 7-es körzet fejlődése, ami a Csokonai úttól egészen Somlyóbányáig tart. Szeretnénk, ha ez a városrész sem maradna ki a fejlesztésekből, mert eddig itt méltatlanul kevés beruházást valósítottak meg a megyeszékhely más területeihez képest – fogalmazott Szabó Csaba. Mint mondta, az egyes utcáknak eltérő problémái vannak, de akadnak közös gondok is. Ilyen például az utak és a járdák rossz állapota, emellett problémák vannak a vízhálózattal, az illegális szemétlerakással és a rendszeres fűnyírás hiányával is.

– A városrész fejlesztése azért is fontos, mert a területnek vannak értékei, melyekre vigyáznunk kell. Az emberek biztonsága is elsődleges, ezért a térfigyelő kamerák kihelyezése is indokolt lenne, ami az illegális hulladéklerakás problémáján is segítene – emelte ki a képviselőjelölt.

 Hozzátette: az önkormányzat 2019-ben megígérte, hogy játszóteret épít a Csokonai és a Rózsafa út lakói számára, azonban ez máig nem történt meg, pedig a pénzt is elkülönítették rá. A közgyűlésen az is elhangzott, hogy a játékelemeket is megvásárolták már. Van olyan rész, ahol a közvilágítás is fejlesztésre szorul. A buszközlekedésen is változtatni kell a képviselőjelölt szerint, ha ugyanis többen vennék igénybe a tömegközlekedést, akkor a belvárosban is javulna a parkolási helyzet. Forgách-ról például a rendelőintézetbe úgy tud eljutni valaki autó nélkül, ha két buszra száll; ha pedig ezért még fizetni is kell, akkor nem sokkal kerül kevesebbe, mint az üzemanyagköltség.

– Sok feladat vár megoldásra, de a valóság talaján kell maradni. Ezeket a beruházásokat viszont meg kell valósítani a fejlődés érdekében. A háborús helyzetben ez nem egyszerű, de lépésről lépésre haladva sikerülhet – hangsúlyozta Szabó Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában