Kormánybiztos

2022.06.03. 10:18

Nógrád megye aktív fejlesztéspolitikájáért Szabó Tünde felel a jövőben

Az eddigi négy helyett öt kormánybiztos felel az egyes régiók komplex gazdaságfejlesztéséért a jövőben – ismertette budapesti sajtótájékoztatóján a területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter.

MTI

Szabó Tünde többek között Nógrád megyét is felügyeli a jövőben

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Navracsics Tibor a többi régió kormánybiztosának megnevezésekor elmondta: Északkelet-Magyarországért Szabó Tünde felel majd. 
Hozzátette: feladatuk továbbra is az, hogy az egyes régiókban aktív fejlesztéspolitika valósuljon meg. Felidézte, hogy 2020-ban négy gazdaságfejlesztési zóna alakult az országban, feladatuk az egyes területek fejlesztési keretének előkészítése és egy területi alapú fejlesztéspolitika megalapozása volt, konzultálva a helyi gazdasági és politikai szereplőkkel. A választásokra elkészült a négy zóna fejlesztési munkaanyaga, az új kormány pedig folytatja a megkezdett munkát, sőt kibővíti azt, hiszen a regionális felosztásból eddig Pest megye és Budapest kimarad. 

A miniszter továbbra is területi alapú fejlesztéspolitika kialakítását tartotta fontosnak, amely figyelembe veszi a területi különbségeket. A kormánybiztosoknak így fejlesztési terveket is készíteniük kell, amelyeket be kell építeni az országos területfejlesztési politika prioritásai közé. 

Beszámolt arról is, hogy a zónákat az uniós fejlesztési régiókhoz igazították, hogy a forrásfelhasználás gördülékenyebb legyen. 
Szabó Tünde a többi között azt ismertette, hogy hat megyét felügyel majd: Borsod-Abaúj-Zemplén megye mellett Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár megye tartozik hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában