Vakáció

2022.06.17. 09:07

Kincskereső-, hittan- és sporttábor is várja a nyári szünetben a szécsényi diákokat

Június 15-én kitört a vakáció, a gyerekek azonban nyárra sem maradnak programok nélkül.

Sz. F.

Az ünnepélyes ballagáson hatvanhét nyolcadikos diák búcsúzott az alma matertől

Forrás: NMH/Sz.F.

A Páter Bárkányi János Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban június 15-én hálaadó szentmisével fejeződött be a tanítás. Ebből az alkalomból a helyi FÉBÉ Színjátszó Csoport előadásában a Páncél és púder című előadást tekinthették meg a diákok. Az iskola nagy tanulói létszáma miatt a hálaadó szentmisén és a színházi előadáson is külön-külön vettek részt az alsó tagozatos, a felső tagozatos és a gimnazista diákok. 

Az utolsó előtti tanítási napon a szülői szervezet és a diákönkormányzat szórakoztató iskolanapot szervezett a tanulók számára. A hatvanhét nyolcadik osztályos diák ünnepélyes ballagáson búcsúzott az alma matertől. Közülük többen az iskolában maradnak, szeptembertől a gimnáziumban folytatják tanulmányaikat. 

A diákok már élvezik a frissen kitört vakációt, de közülük harminckét tanulóra június 20–21-én komoly szellemi megmérettetés vár, a szóbeli érettségi. A tanulók a nyári szünetre sem szakadnak el teljesen az iskolájuktól. Az intézmény sikeres pályázatának köszönhetően ugyanis jó néhányan részt vehetnek az Erzsébet-táborban, illetve az iskola fenntartója, a Váci egyházmegye támogatásának köszönhetően Kincskereső napközis táborban tölthetnek pár napot a diákok. Ezeken kívül most sem marad el a hagyományos sporttábor, amelyben labdajátékok, kerékpáros kirándulás, túrák, és különböző sportfoglalkozások szerepelnek. Hagyomány az iskolában a hittantábor, amelyre idén nyáron is sor kerül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában