Rendezvény

2022.06.28. 14:56

Két hónapon át koncertekkel, mozival, folklór- és sportrendezvényekkel várja vendégeit a Bánki Nyár

Pénteken kezdődik és két hónapig tart a Bánki Nyár rendezvénysorozata színházi előadásokkal, koncertekkel, sporteseménnyel. A bánki tó víziszínpadán fellép többek között Charlie, a Tankcsapda vagy a Kárpátia, lesz dzsesszkívánságműsor, a program részeként rendezik meg az 56. Nógrádi Nemzetiségi Találkozót is.

F. Z.

Forrás: Nool | Archív fotó

Torma Andrea, Bánk polgármestere az MTI-nek elmondta: a könnyedebb szórakozást a humor, a vígjáték és népszerű előadók zenei koncertjei képviselik majd, de céljuk a dzsessz és más, talán kevésbé ismert, ám figyelemre méltó zenei irányzatok képviselőit is meghívni a Bánki Nyár programsorozatra. Helyet biztosítanak a folklór művelőinek, kedvelőinek is és folytatják a tavaly népszerűnek bizonyult Mozi a tóparton programot is.

A polgármester közölte: a rendezvények nagy részére díjtalan a belépés.

Kiss Ádám Világvégre című önálló estje lesz a Bánki Nyár első előadása péntek este. Szombaton színházi előadás lesz, A falu rossza című zenés színművet láthatja a közönség. A két hónap alatt nyolc koncertet szerveznek. Bánkon lép fel a Cimbaliband és a Talamba, Charlie, a Tankcsapda, a Kárpátia, Radics Gigi és a Swing á la Django, Kovács Kati, a Margaret Island és Halász Judit. Július 13-a és 16-a között zajlik a Bánkitó Fesztivál progresszív kortárs zenével, színházi sátorral, képzőművészeti alkotókkal, akik kiállítóhelyet csinálnak a bánki tó partjából. 

Július 31-én a népzene és néptánc kerül középpontba, Bánkon rendezik az 56. Nógrádi Nemzetiségi Találkozót, a Magyarországi Szlovákok 26. Országos Folklór Fesztiválját és a 26. Nógrádi Nemzetközi Folklór Fesztivált. Augusztus 6-án kizárólag magyar dalokkal jön a dzsesszkívánságműsor, a Sárik Péter Trió sikersorozata, a csapathoz ezúttal Falusi Mariann is csatlakozik.
Kamarás Iván Kicsit sem szomorkás a hangulatom máma című estjét 12-én mutatják be.

A Szent István-napi ünnepi műsorban, augusztus 19-én Kodály Zoltán Háry János című daljátékát adja elő a Teátrum Társulat és a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar.

A Bánki Nyár programsorozata a Tekerj Bánkon elnevezésű, hagyományos sporteseménnyel zárul augusztus 27-én. A sportrendezvény főszervezője Zala Miklós. A tekerés vége felé már a naplementét is végignézhetik a pedálozók, sötétedéskor pedig meggyújtják a fáklyákat, ami szintén különleges hangulattal tölti meg a tószínpadot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában