Összefogás

2022.06.14. 15:19

Gyerekek és szüleik együtt kergették a buborékokat a szuhai családi napon

Az nem meglepő, hogy gyerekzsivajtól volt hangos a napokban a helyi Kikerics Óvoda udvara. Azonban az, hogy nemcsak a kicsik, hanem a szülők is színes labdákat dobáltak és buborékot kergettek, cseppet sem szokványos.

G. E.

Nem csak a kicsik, a szülők is jól szórakoztak

Forrás: NMH/Gulyás Edina

Családi napot rendeztek az intézményben, így az oda járó apróságok az anyukákkal, apukákkal, nagymamákkal közösen tölthettek el egy kellemes délelőttöt. A program sikeres megszervezését a Bátonyterenyei Gyerekesély Program, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár és a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság biztosította. 

– Az önkormányzat számára minden évben négy ingyenes programot biztosít a megyei könyvtár. Idén a szuhai faluvezetés ebből hármat vesz igénybe, ebből az első az óvodai családi nap egyik fellépője volt. Az eseményt a Mosolyra Hangolók együttes színvonalas műsora színesítette a fenti lehetőségnek köszönhetően – fogalmazott Tóth Zoltán polgármester, aki arra is kitért, hogy a Balassi Bálint Megyei Könyvtár és az önkormányzat között rendkívül jó az együttműködés. 

A Bátonyterenyei Gyerekesély Programba a járás öt települése, köztük Szuha is részt vesz, így az elmúlt években már számos rendezvényt megvalósítottak a faluban a projekt munkatársai. A családi napon is ügyességi játékokkal, csillámtetoválással, kézműves-foglalkozásokkal kötötték le a kicsik figyelmét. A Mosolyra Hangolók együttes zenés, interaktív műsorát nemcsak az óvodások, hanem a szülők is élvezték. A gyerekekkel közösen énekelték a dalokat, dobálták a labdát és kergették a buborékokat. 

Gergely Annamária, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársa pedig játékos feladatokkal érkezett. Nagy élmény volt az apróságoknak, hogy a rendőrautó fény- és hangjelzéseit is kipróbálhatták. – Nagyszerű délelőttöt töltöttünk együtt, ami példaértékű összefogással valósult meg. A fenntartó önkormányzat, a szülők és az óvoda dolgozói is kivették a részüket a program sikeres lebonyolításából – hangsúlyozta Kotroczóné Pethő Veronika óvodavezető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában