Névadás

2022.06.02. 19:13

Egykori testnevelőtanár nevét viselheti a jövőben az épülő pásztói uszoda

Több javaslat is érkezett az elmúlt időszakban arról, hogy ki lenne a leginkább érdemes arra, hogy a jövőben a nevét viselhesse a Pásztón épülő uszoda. Úgy tűnik, megszületett a döntés.

Nagy Orsolya

Forrás: Facebook/Farkas Attila

Megválasztották a településen létesítendő uszoda névadóját a legutóbb tartott városi képviselő-testületi ülésen a honatyák. Pásztón állami beruházás keretében épülhet meg az új uszoda, amelynek átadása várhatóan 2023-ban történhet meg. Az építési munkálatok jelenleg is zajlanak az Iskola köz melletti területen.

Már tavaly és idén is érkeztek javaslatok a létesítmény névadójára vonatkozóan. Az első Racskó Pétertől, aki a néhai Sipos Péter testnevelő tanárt ajánlotta. Ezt követően a Szabadidő Sportegyesülettől és a Pásztói Patriótáktól kapott levelet az önkormányzat, hogy a néhai Csaba Gábor testnevelőtanárt és edzőt javasolják névadóként. A napokban újabb levél érkezett, amelyet Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szignált, s amelyben az elnök szintén Csaba Gábort tanácsolta.

A beérkezett javaslatok ismeretében a honatyák támogatják, s egyben kérik a majdani tulajdonost, hogy a Pásztón létesítendő uszodát néhai Csaba Gáborról nevezzék el. A döntésről a javaslattevőket és az uszoda építtetőjét értesíteni kell. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában