Remek lehetőség

2022.06.12. 11:25

Csütörtöktől több nógrádi megállóhelyen is lehet majd kerékpárral buszra szállni

A Budapest–Pásztó–Mátraverebély–Salgótarján buszjáraton is lehet június 16-tól kerékpárral utazni. Íme a lista, hogy pontosan melyik megállóhelyeken lehetséges kétkerekűvel együtt buszra szállni.

Nool

Forrás: Facebook/Vitézy Dávid

Ahogy arról korábban beszámoltunk, újabb kilenc Volánbusz-járaton lehet kerékpárt szállítani június 16-tól, mindezt szombaton jelentette be Facebook-oldalán Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára. Kiderült, hogy a Mátra mellett egyebek között már Aggtelekre, Szilvásváradra vagy Tiszafüredre is indul kerékpárszállító busz, de a szolgálatás bővítésének köszönhetően megyeszékhelyek, így Eger vagy Miskolc is elérhető lesz „bringás járattal”.

A remek lehetőség tehát Nógrád megyét is érinti, június 16-tól ugyanis a Budapest–Pásztó–Mátraverebély–Salgótarján vonalon közlekedő 1020-as buszjáratokon is lehetőség lesz biciklik elhelyezésére, oda-vissza irányban. Fontos tudni, hogy buszonként legfeljebb három bicikli szállítása megoldható, és nem tetszőleges megállókban lehet fel vagy leszállni kerékpárral, hanem csak előre meghatározott pontokon, hiszen a kerékpárokat a sofőr szereli föl a buszra és ő is veszi le – hívta fel a figyelmet Vitézy Dávid. 

A 1020 Budapest–Pásztó–Mátraverebély–Salgótarján járat esetében a kiinduló- és érkezőpontok – azaz Budapest, Stadion autóbusz-pályaudvar és Salgótarján, autóbusz-állomás –  mellett a Jobbágyi, galgagutai elágazásnál, a Mátraverebély, eszpresszónál és a Bátonyterenye (Kisterenye), ózdi útelágazásnál lévő megállókban lesz lehetőség fel- vagy leszállni a kerékpárral utazóknak.

Az államtitkár azt is közölte, hogy járatonként 3 bicikli szállítható az autóbuszok hátfalára szerelt kerékpárszállítókon, ehhez azonban kerékpárjegyet kell váltani, ami egy útra 990 forint. A jegy elővételben is megvásárolható a Volánbusz honlapján, a visszaváltás lehetősége nélkül, de személyesen, a közlekedési társaság budapesti pénztáraiban is kérhető a menetjeggyel együtt, vagy a korábban megvásárolt menetjegy mellé önállóan is. Az összecsukható kerékpárok továbbra is szállíthatók a poggyásztérben az útipoggyász szállítására vonatkozó feltételek és díjszabás szerint.

Forrás: Volánbusz Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában