Vezetőváltás

2022.05.14. 14:21

Új elnök kerül a Nógrád Megyei Agrárgazdasági Kamara élére

Május 20-án, pénteken tartják meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Nógrád megyei elnökségének választását, melyen a szervezet tagjai az új elnök személyéről is döntenek. A NAK Nógrád Megyei Igazgatósága csütörtök délután sajtótájékoztatót tartott a balassagyarmati Svejk Vendéglőben, ahol Szandai József leköszönő megyei elnök bemutatta a lehetséges utódját.

L. J.

Szandai József és Csáki Balázs a sajtótájékoztatón

Forrás: NMH | M. R.

– Abba a korba léptem, hogy el kellett gondolkodnom a folytatáson. Hetvenéves vagyok, és itt az ideje fiatalítani – kezdte Szandai József, hozzátéve: – Csáki Balázs, a Nógrád megyei ifjú gazdakör elnökének személyében egy ifjú titánt szeretnénk beiktatni a kamara élére. Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy olyan jelöltet találtunk, akiben megbízhatunk, és biztos vagyok benne, hogy jó helyre kerül majd a kamara vezetése. 

Az elnökjelölt agrár diplomás szakember, korábban dolgozott a növényvédelem területén, illetve saját gazdaságában jelenleg állattenyésztéssel foglalkozik. 

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy rám gondoltak, s „látják bennem a tüzet és az acélosságot”. Azt hiszem, az eddigi kamarai vezetés munkássága mögött lelkiség és szellemiség volt, amit én is szeretnék majd képviselni – mondta Csáki Balázs. 

Legfontosabb feladatának nevezte az Európában is nagy kihívást jelentő generációváltás gördülékeny biztosítását, valamint az agrár terület vonzóvá tételét a fiatalok számára. 
Az alelnökök személyében várhatóan nem történik majd változás, illetve a leköszönő elnök szerint elképzelhető, hogy még két-három évig más beosztásban segíti az agrárkamara munkásságát. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában