Irány a honvédség!

2022.05.07. 13:17

Nógrádot is érinti a honvédség toborzó emlékfutása

Toborzó Emlékfutás 2022 néven rendez katonai váltófutást a Magyar Honvédség, az Adrianus Alapítvány a Falvak Kultúrájáért és a Katonaolimpikonok Baráti Kör, hogy népszerűsítsék a katonai hivatást.

Nool

Forrás: Illusztráció | Shutterstock

Forrás: Illusztráció | Shutterstock

A két hetes programsorozat Nógrád megyében több települést is érint. Az emlékfutás május 6-án Budapestről, a Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központból indul útjára, az érdeklődők a Városliget Parkjáig futhatnak közösen a katonákkal - írja a Honvédelem.hu

Az érintett településeken a helységtáblánál csatlakozhat a lakosság a csapat tagjaihoz, és együtt érkezhetnek meg a települések központjába. A polgármesterek a váltó stafétabotjára díszszalagot kötnek, ezzel is támogatva a kezdeményezést. Ezt követően a katonák tovább futnak a következő helyszínre, de a települések végét jelző tábláig ismét lehet csatlakozni hozzájuk. A kiemelt rendezvényeken a futás mellett toborzás is lesz, egyes helyszíneken technikai és közelharc bemutatót tartanak, míg máshol megemlékezéseket, véradást szerveznek. Nagyszabású rendezvények lesznek a többi között Tatán, Székesfehérváron, Veszprémben, Szombathelyen, Kaposváron, Szegeden, Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon és Egerben is. A rendezvény zárásaként május 20-án, Budapesten felavatják a Katonaolimpikonok emléktábláját.

Forrás: iranyasereg.hu

Május 18-án, szerdán, valamint 19-én, csütörtökön Nógrád megye a cél. Május 18-án Heves megye irányából Kazárra érkeznek meg a katonák, majd május 19-én Salgótarján – Etes – Endrefalva – Szécsény – Őrhalom – Balassagyarmat – Újkóvár – Érsekvadkert – Bánk – Szendehely – Vác – Göd – Dunakeszi – Budapest Angyalföldi vasútállomás érintésével futnak majd a résztvevők. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában