Műszer

2022.05.08. 15:27

Mindig lépést tart a kor technológiai kihívásaival a szécsényi technikus

Pápai Lászlónak, a helyi művelődési ház technikusának fontos szerepe van abban, hogy teljesen zökkenőmentes legyen a rendezvények technikai háttere. Ő az, aki a művészeti csoportok színpadi fellépésekor biztosítja a világosítást, hangosítást. Olyankor is az ő munkájára számítanak, amikor az oktatási intézmények valamilyen rendezvényt – tanévnyitót, ballagást, szalagavatót – tartanak a művelődési házban.

Szenográdi Ferenc

A művelődési házban számos technikai feladatot végez el

Forrás: NMH | Sz. F.

Eltérő akusztikájú helyiségekben, a ház aulájában, klubhelyiségében, a kiállítóteremben egyaránt megoldja a rendezvények hangosítását. Különböző szervezetek, közösségek szintén igénybe veszik a ház szolgáltatásait szakmai vagy egyéb összejövetelekre, tehát ezeken is fontos a tökéletes technika. Az önkormányzat által szervezett városi ünnepségeken, megemlékezéseken pedig a kültéren is bizonyította már a megfelelő szakmai felkészültségét a technikus. 

Mindezeken kívül Pápai László segített új erősítőt választani a katolikus egyházközösségnek, valamint szükség esetén a művelődési ház, a városi könyvtár és a Nosztalgia Múzeum technikai berendezéseit is karbantartja, javítja. A Szécsény jelképében, a Tűztoronyban félóránként megszólaló tárogató hangnak is ő volt az ötletgazdája és kivitelezője is egyben. 

– Elkötelezett híve vagyok az egész életen át tartó tanulásnak, felgyorsult világunkban csak így lehet lépést tartani a korral – mondta. 
Alapvégzettsége, amit érettségivel kötött össze, gépszerelő és karbantartó. Azóta számos további ismerettel bővítette tudását: elektrotechnikai műszerész és technikus, informatikus, kulturális rendezvényszervező, mozigé­pész, számítástechnikai szoftverüzemeltető, autóvillamossági szerelő, kereskedő-boltvezető végzettségekkel is rendelkezik. 

Munkájának másik fontos területét, az informatikát és a digitális világot másodállásban műveli, követi. – A digitalizációval 1990-től kezdtem el foglalkozni. Két évig, 2018–2019-ben a Digitális Jólét Program Hálózat Nógrád megyei vezetőjeként végeztem feladatokat. Munkám során jól működő kapcsolatrendszert sikerült kiépíteni a Szécsényi járásban. Hat éve egy szociális szövetkezeten belül foglalkozunk internetes szolgáltatással. A Digitális Jólét Program Hálózat területi vezetőjeként 2019-től látom el az ebből adódó feladatokat. Napi szinten foglalkozom hátrányos helyzetű emberekkel, s nyújtok nekik segítséget informatikai és egyéb ügyekben. Lassan tíz éve, hogy a digitális írástudás terjesztésével foglalkozom – mondta végezetül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában