Jó ötlet

2022.05.02. 18:59

Gyorsan gazdára találtak a portékák a kisecseti termelői piacon

Ellepték az árusok a Cserhát dombjainak ölelésében elterülő kisközség újonnan létesített termelői piacát. A zöldségeken-gyümölcsökön túl kézműves termékek is gazdára találtak a nemrégiben megtartott vásáron.

H. H.

Házi készítésű termékek is gazdára találtak a vásáron 

Forrás: Beküldött

A településre bevezető út mentén egy tágas rétet szemelt ki az önkormányzat a termelői piac céljára, és végül pályázati források felhasználásával két évvel ezelőtt kialakították a szilárd burkolatú és fedett helyi vásárteret. Ám különböző nehézségek késleltették a megnyitást, így a járványhelyzet okozta korlátozó intézkedések, illetve halasztódott a hatósági engedélyek megérkezése is. A csúszás okozta akadályok azonban a minap elhárultak, így április 22-re meghirdethették a hivatalos kezdetet. 

Tökéletesen bevált az elképzelésünk 

– vonta le az első tapasztalatokat Pribelszki Tamás polgármester. 

– A kiskerttulajdonosok, a zöldség- és gyümölcstermesztéssel rendszeresen foglalkozó emberek körében komoly igény támadt időszakos vásár létesítésére, illetve bíztunk a széles vásárlói kör érdeklődésében. Nagyszerűen sikerült a piac első napja. Csak egy példát említenék: az egyik gombaárus szinte percek alatt eladta minden egyes portékáját, de hasonlóképpen gyorsan gazdára találtak más termények is. Nem csupán a kiskertek kincseiben gondolkodtunk, hanem kézműves készítményeikkel is bátran megjelenhetnek nálunk az ügyes kezű mesterek. A környező községekből is élénk kereslet mutatkozott. A megnyitást kiegészítettük gombaszakértői előadással, illetve gyermekeknek szóló programmal. 

A polgármester hozzátette, egyelőre kéthetente, pénteken délutánonként tartják meg a piacot, de nyáron akár hetente is megnyitják a vásárteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában