Fejlesztések

2022.05.09. 15:14

Folytatódhat a felsőpetényi polgármesteri hivatal épületének korszerűsítése, és egy utat is kijavítanak

Két pályázaton is sikeresen szerepelt a település önkormányzata az elmúlt időszakban.

L. J.

Teljesen újravakolják majd a homlokzatot

Forrás: H.M., NMH

Laczkovszki Zsolt, a település polgármestere elmondta, hogy a Magyar Falu Program (MFP) Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése című felhívásán több mint 23 millió forintot nyertek el a polgármesteri hivatal felújításának folytatására. 

– Korábban szintén a Magyar Falu Programban nyertünk el 11 millió forintot a hivatal részleges felújítására. Ennek munkálatai a napokban zárulnak – mondta el lapunknak a polgármester. Hozzátette: – Az újabb támogatásnak köszönhetően megvalósulhat az épület felújításának második üteme. Az ablakokat, illetve a helyiségek padlóburkolatát újra cseréljük, valamint megtörténik a külső homlokzat vakolása, színezése és festése is. Emellett a pályázat tartalmazza az új bútorok beszerzését, valamint az intézmény udvarának korszerűsítését. A beruházás végeztével teljeskörűen megújulhat a község hivatala. 

Laczkovszki Zsolt továbbá azt is kifejtette, hogy a helyi önkormányzat tervei között az utak felújítása szintén kiemelt szerepet kap. Mint mondta, a Belügyminisztérium felhívásán 20 millió forintot nyertek el a napokban a Cserhát utca teljes felújítására, ami autóval már járhatatlan állapotú. Azonban fontos lenne még a Templom utca, valamint a Szvitajka-puszta felé vezető külterületi út korszerűsítése is, amelyekre szintén nyújtottak be pályázatot. Ezek elbírálása viszont még folyamatban van. 

Az önkormányzat mellett a Felsőpetényi Evangélikus Egyházközség is sikeresen szerepelt a Magyar Falu Program egyházi közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása című pályázatán. Ennek köszönhetően kicsivel több mint hárommillió forintból új eszközöket szerezhetnek be, valamint egy közösségszervező dolgozót is alkalmazhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában