Különleges ösvény

2022.05.29. 15:47

Birtokba vették a gyerekek a mezítlábas taposót és kisvonatot Vizsláson

A gyerekekről szólt a vasárnap a településen is, a programok során pedig átadták a faluközpont játszótere mellett kialakított taposóparkot. Ez lényegében egy olyan ösvény, ahol a különböző méretű és anyagú burkolaton mezítláb – esetleg zokniban – kell végigsétálni, így a talp egy természetes masszázsban részesül.

Veres Edina

Különleges élményt nyújt a talpacskáknak az ösvényen való séta

Forrás: NMH/Hüvösi Csaba

Sándor József, a település polgármestere elmondta: a park nem csupán a gyerekeké, hiszen ugyanúgy használhatják a felnőttek és az idősek is.

– A taposót azzal a céllal hoztuk létre, hogy megpróbáljuk az egészséges életmód felé terelni a helybelieket. Egyfelől a gyermekek számára különösen ajánlott, ugyanakkor a felnőtteknek is jót tesz – tette hozzá.

Lelkesen próbálták ki a különféle köveken való sétát a gyerekek
Fotó: NMH/Hüvösi Csaba

Kelet-Nógrádban a vizslási az első efféle park. A beruházást önköltségből valósították meg, a kivitelezést a közmunkaprogram és helyi vállalkozók segítségével hajtották végre. Gyereknapon a kicsik voltak azok, akik átvágták a nemzeti színű szalagot, majd a gyermekek cipőjüket lerúgva ki is próbálták, hogy milyen mezítláb köveken, füvön vagy épp fapallón sétálni.

A gyerekek vághatták át a nemzetiszín szalagot
Fotó: NMH/Hüvösi Csaba

Emellett más programok, így például egy bűvész előadása és egy kutyás bemutató is színesítette a vasárnapot. Emellett a gyerekek szintén örömmel vették birtokba a vizslási dottót, amely kisvonatot több helyi lakos, és egy vállalat segítségével sikerült kialakítani. 

Mindenki ki akarta próbálni a vizslási dottót
Fotó: NMH/Hüvosi Csaba
Címkék#taposópark

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában