Gasztronómia

2022.04.12. 10:05

Visszatér a nemti Nyúlfesztivál

A község önkormányzata, két év kényszerszünetet követően, az idei évben is megszervezi az immár hagyományos Nyúlfesztivált április 23-án a szabadtéri színpad körül.

G. E.

Már kevés a nyúl a háztáji gazdaságokban

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Majzik Attila

A gasztronómiai programra április 16-ig nevezhetnek azok, akik szívesen bizonyítanák a zsűri előtt is főzési tudományukat. 

– Idén újra várjuk a látogatókat településünk egyik legnépszerűbb rendezvényére – tájékoztatott Széll Istvánné polgármester, hozzátéve: – A fesztivált évekkel ezelőtt azzal a céllal hívtuk életre, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a helyieket, egy ilyen színes programnak jó közösségformáló ereje van. Ezen túl szeretnénk népszerűsíteni a nyúlhúst, hiszen az nagyon egészséges, napjainkban mégis kevesen fogyasztják. 

Mint mondta, Nemtiben több család is tart még nyulat, de már közel sem annyian, mint régen. A rendezvényre jelentkező csapatok a nevezési díj ellenében egy konyhakész nyulat kapnak, az abból elkészített hagyományos, illetve különleges fogásokat és azok tálalását zsűri bírálja. A napot kulturális programok is színesítik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában