Közbiztonság fokozás

2022.04.06. 16:48

Térfigyelő kamerák is vigyázzák már az erdőkürtiek biztonságát

2,9 millió forintnyi támogatásból építettek ki települési térfigyelő kamerarendszert Erdőkürtön a közbiztonság fokozása érdekében.

N. O.

Öt frekventált helyre tíz kamerát telepítettek

Forrás: NMH Archívum/Illusztráció

Fotó: (c)Torjay Foto

– Erdőkürtön a fejlesztést megelőzően nem működött közterületeket megfigyelő kamerarendszer, a község biztonságát a 2011-ben alakult Erdőkürti Polgárőrség tagjai vigyázták. A faluban a civil szerveződés megalakulása előtt magas volt a köztulajdon-rongálás, az idegenek által elkövetett csalások, a besurranó lopások és a terményeltulajdonítások száma. A polgárőri jelenlét következtében a bűnesetek száma jelentősen csökkent, azonban elengedhetetlenné vált munkájuk technikai támogatása a térfigyelők kiépítésével – közölte Szebenszkiné Palik Katalin, Erdőkürt polgármestere. 


Hozzátette: az önkormányzat alapvető feladatának tekinti a települési alapszolgáltatások fenntartását, biztosítását, hogy a falu minél élhetőbbé váljon az itt lakók és az idelátogatók számára. Ennek egyik alapja, hogy a lakosok és a településre látogatók biztonságban érezzék magukat. 


A polgármester kiemelte: a kamerák telepítésének legfőbb indoka az volt, hogy a környező településeken már a korábbi években megvalósult a kamerarendszerek kiépítése, így a bűnözők a védtelen településeket, köztük Erdőkürtöt vehették célba. 
Szebenszkiné Palik Katalin arra is kitért, hogy a projektben öt frekventált helyre 10 darab kamerát telepítettek az utcák elrendezéséből a fontosabb épületek védelme érdekében. A megfigyelőközpontot a polgármesteri hivatalnak is otthont adó művelődési ház épületének egyik helyiségében alakították ki. 


A faluvezető hangsúlyozta: a rendszer működése hozzájárul a közbiztonság javításához, a lakosság biztonságérzetének, a falu lakosságmegtartó erejének növeléséhez. Segíti a rendőrség, az önkormányzat és a polgárőrség munkáját, de erősíti az erdőkürti SZEM (Szomszédok Egymásért Mozgalom) működését is, hozzájárulva a biztonságos lakókörnyezet megteremtéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában