Bemutató is volt

2022.04.14. 12:17

Pályaorientációs előadást tartottak a héhalmi tűzoltók Bujákon (fotók!)

Nool

Nagy érdeklődéssel figyeltek a gyerekek

Forrás: Héhalom ÖTE Facebook-oldala

A Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület – élükön Duhonyi Lászlóval és fiával, Zsomborral – a Bujáki Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában tartott bemutatóval egybekötött pályaorientációs előadást április 13-án. Az apa-fia párosról korábban már beszámoltunk hírportálunkon: László hivatását tekintve is tűzoltóként dolgozik Pásztón, szolgálati időn kívül pedig önkéntes tűzoltóként tevékenykedik a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület oszlopos tagjaként. A szakma iránti elkötelezettségével idejekorán megmérgezte fiát is, Zsombor megalakulása óta tagja a héhalmi egyesületnek, jövőbeli terve pedig a hivatásos tűzoltói pályához köti. 

Ezúttal a bujáki iskola diákjait is megpróbálták belevonni a szívügyüknek tekintett tűzoltói hivatás világába. Megismerkedtették a gyerekeket a tűzoltói szakmával, a tűzoltók védőfelszereléseivel, emellett azt is megtudhatták, hogy mit kell tenniük a különböző szituációkban. A pályaorientációs célú látogatás természetesen az elmaradhatatlan locsolkodással zárult, a gyerekek maguk is kipróbálhatták, hogy milyen lehet valódi tűzoltóként tüzet oltani. 

A gyerekek szemmel láthatóan nagy érdeklődéssel figyelték végig a bemutatót, erről a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület számos fotót is megosztott Facebook-oldalán, amelyből összeállítottunk egy fotógalériát:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában