Ünnep

2022.04.15. 17:01

Nincs még késő beszerezni a húsvéti sonkát: így alakulnak Nógrádban a nyitvatartások

Jó esetben a húsvéti nagy bevásárlást már letudtuk nagycsütörtök és nagypéntek előtt, de ha valami mégis lemaradt volna a listáról egy-két helyen még szombaton beszerezhetjük. Összegyűjtöttük, mi, mikor és hol lesz nyitva a négynapos hosszú hétvégén.

Nool

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Üzletek

A nagyobb élelmiszerüzlet-láncok szombaton a megszokott nyitvatartás szerint várják a vásárlókat, ellenben húsvétvasárnap és húsvéthétfőn zárva lesznek. Ettől eltérő nyitvatartása lehet más kisebb boltoknak, ugyanis a jogszabály szerint nyitva lehetnek az éjjel-nappali boltok, az önálló virágüzletek, az újságosok és az édességboltok is, ha a tulajdonos vagy annak családtagja áll a pult mögé. Emellett vannak olyan kereskedések és szaküzletek, amelyek péntektől egészen húsvét hétfőig zárva tartanak, ezért a boltok pontos nyitvatartásáról érdemes tájékozódni az interneten.

Ezzel szemben biztosak lehetünk benne, hogy nyitva lesznek a benzinkutak és az azokhoz tartozó üzletek.

Dohányboltok

A Nemzeti Dohányboltok húsvéti nyitvatartása szintén eltérhet az általánostól, ezért a konkrét nyitvatartásról érdemes az interneten vagy az üzletekben kihelyezett tájékoztatók által tájékozódni a pontos nyitvatartásáról.

Gyógyszertárak

Pénteken, vasárnap és hétfőn a gyógyszerellátást ügyeletes gyógyszertárak biztosítják. Az ügyeleti szolgálatról bővebben az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján lehet tájékozódni.

Posták

A Magyar Posta Zrt. is változó nyitvatartásra figyelmeztet. A honlapjukon szereplő tájékoztatás szerint legközelebb április 19-én, kedden nyitnak ki újra a postai szolgáltatóhelyek. Kedden a húsvéthétfői munkaszüneti nap miatt egyes megyeszékhelyi posták, így Salgótarjánban az 1-es számú posta is, ideiglenesen meghosszabbított nyitvatartással várja majd az ügyfeleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában