Életút

2022.04.27. 19:59

Ma már csak a földdel és családjával törődik az egykori pilinyi alpolgármester

Borzák Albert köztiszteletben álló lokálpatrióta, szereti a faluját és az ott élő embereket.

Sz. F.

A 74 éves Borzák Albert ma is gazdálkodik, korábban az alpolgármesteri címet töltötte be a településen

Forrás: Sz.F./NMH

A nyugdíjas férfi mindig is több szállal kötődött a községhez. Hosszú éveken át, hat ciklusban volt önkormányzati képviselő és több alkalommal is betöltötte az alpolgármesteri tisztet. Javaslataival, célra mutató ötleteivel segítette a testület munkáját, képviselte a választók érdekeit. Az elmúlt negyedszázadban sokat fejlődött Piliny.

Borzák Albert négy évtizeden át, 1985-től a helyi egyházközség világi elnöke volt, amelyről korára való tekintettel mondott le két éve. Elnöksége idején kívül-belül felújították a templomukat, a volt parókia épületét pedig átalakították kápolnának. A munkálatokra embereket szervezett, akik a hívó szóra azonnal mentek és segítettek. Társadalmi, közéleti tevékenysége mellett autószerelőként dolgozott, de úgy döntött, hogy az újabb és újabb diagnosztikai berendezések, technikai beruházások helyett inkább a mezőgazdaságban folytatja. Ma harminc hektáron gazdálkodik. 

Amíg az egészségem megengedi, dolgozom, ha nem is olyan keményen, mint korábban, de azért elvégzem, amit kell. Jólesik tévét nézni, és beszélgetni a feleségemmel 

– mondta a 74 éves férfi., aki élete párjával harmonikus családi életet él. Három fiúgyermeket neveltek fel, s mindegyik diplomás lett. Büszke a fiúkra, azok családjára, az öt unokára. Bár gyermekeik távol élnek Pilinytől, de amikor tehetik, mindig meglátogatják őket. Idén nyáron is együtt ünnepli majd az egész család az ötvenedik házassági évfordulójukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában