Összeköttetés

2022.04.20. 12:52

Letették a Drégelypalánk és Ipolyhídvég közötti új határhíd alapkövét

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Igor Matovic szlovák miniszterelnök-helyettes, Balla Mihály, Nógrád megye 2-es számú választókerületének országgyűlési képviselője, valamint Grendel Gábor, a szlovák parlament alelnöke közösen tette le szerda délben a Drégelypalánk és Ipolyhídvég között épülő közúti híd alapkövét.

L. J.

Forrás: NMH | Fotó: Hegedűs Márk

Az ünnepélyes eseményt megelőzően a politikusok sajtótájékoztatót tartottak. Ezen Szijjártó Péter elmondta, hogy az elmúlt 12 évben nagyon sok erőfeszítést tettek annak érdekében, hogy közös sikertörténeteket építsünk a szomszédainkkal. Magyarország és Szlovákia között az elmúlt években számos sikertörténet, számos összeköttetés jött létre. 2010-ben 23 fizikai összeköttetés volt a két ország között, mára ez 35-re növekedett. A jövő év végéig 6 új fizikai összeköttetés jön létre Szlovákia és Magyarország között, egy út, egy új komp, egy kerékpáros Duna-híd és 3 híd az Ipolyon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában