Állati Jó Vasárnap

2022.04.24. 20:40

Kiscsirkék és kiskacsák voltak a salgótarjáni kisállatvásár sztárjai

Idén második alkalommal rendezte meg a salgótarjáni vásárcsarnok igazgatósága az Állati Jó Vasárnap névre keresztelt programot.

K. K.

A háztáji állatokkal is megismerkedhettek a gyerekek

Forrás: Nool | K. K.

Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt, szerencsére az eső megkímélte a szervezőket és a látogatókat, így ismét benépesült a salgótarjáni piac vasárnap délelőtt, ahol a kisállat-kiállítás és vásár mellett bolhapiacot és virágvásárt tartottak.

A számos állatfaj közül egyaránt nagy népszerűségnek örvendtek a háztáji szárnyasok, a nyulak és a aranyfácánok, de sokan megcsodálták a papagájokat és a fodros tollazatú galambokat is. A gyerekek némelyiküket szerették volna megsimogatni, amelynek a kereskedők szívesen tettek eleget.

A kiskacsák a gyerekek nagy örömére szívesen hagyták magukat megsimogatni

A régiségárusoknál az antik holmik szerelmesei mindent megtaláltak, az asztalok színültig voltak kerámiákkal, porcelánokkal, dísz- és használati tárgyakkal, de a szemfülesek aprólékosan hímzett textilekre is bukkanhattak. Emellett a virágárusoknál színes muskátlik, petúniák, árvácskák és palánták kínálták magukat.

A következő kisállatbörzét a tervek szerint május 15-én tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában