Szabó Gabriella

2022.04.28. 17:20

Háromszoros olimpiai bajnok kajakozó látogatta meg a nógrádi iskola diákjait (fotók)

Háromszoros olimpiai bajnok kajakozó hölgyet köszöntöttek a diákok csütörtökön délelőtt, a nógrádi Hesz Mihály Általános Iskola egészséghetének sport- és olimpiai napján. A tornateremben Szabó Gabriella mesélt pályafutásáról, ötkarikás múltjáról.

Hegedűs Henrik

Felejthetetlen élményben lehetett részük a gyerekeknek az olimpikon jóvoltából

Forrás: NMH/Hegedűs Márk

Az esemény felvezetéseként Hekli Péter, az intézmény igazgatója vázolta fel röviden, hogy a hagyományos tavaszi programsorozatukban kiválóan megfért egymás mellett a környezetvédelem, az egészséges életmódra való felhívás, az akadályverseny, illetve a neves személyiség fogadása.

Ezután Makkai Máté testnevelő tanár beszélgetett a tanulók előtt Szabó Gabriellával, aki Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára társaságában érkezett a nyugat-nógrádi településre. A londoni és riói olimpiákon páros- és négyes kajakban összesen három győzelmet szerzett, már visszavonult sportolónő elmondta, huszonöt évet töltött el lapáttal a kezében, ezalatt rengeteg maradandó élménnyel gyarapodott. 

Hozzátette, a 2016-ban kettesben szerzett aranyérmükhöz nagymértékben hozzájárult, hogy párjával, Kozák Danutával már kisgyermekkoruk óta közös hajóban ültek, és egymás minden rezgését tökéletesen ismerték, lényegében ez a barátság hozta meg  a végső diadalt. 

Én ízig-vérig csapatember voltam és vagyok! 

– vallott önmagáról a bajnok, és jótanáccsal is szolgált a feltörekvő fiatal nemzedékeknek: fokozott összpontosítással nagyszerűen összeegyeztethető tanulás és sportolás. 

A négyes sikereire térve pedig kifejtette, a magyarok mindig a hajrára tartalékolták erejüket, mert aki nyerni akar, csak a legvégén vezet. Szabó Gabriella szólt még a népszerű televíziós műsorban az Exatlonban tett „kirándulásáról” is.

Az élménybeszámoló befejezéseként a diákok is kérdéseket intézhettek a neves vendéghez, aki alig győzte állni az aláíráskérő gyerekek hadát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában