Elismerés

2022.04.21. 17:54

Átadták az év nógrádi mérnöki munkájáért járó elismeréseket

A Nógrád Megyei Mérnöki Kamara hagyományosan minden évben a mérnökbálon adja át a szakmai munka elismeréséért alapított díjat.

G.E.

Elismerték az év nógrádi mérnöki munkáit

Forrás: H.M., NMH

Fotó: Hegedus Mark

Ahogyan az elmúlt évben, úgy a idén is közbeszólt a pandémia, így a bált nem szervezték meg. A kitüntetést így csütörtökön rendhagyó keretek között, a Kisboldogasszony Főplébánián adták át, hiszen azt a templom felújításán tevékenykedő tervezői és kivitelezői munkákat végző szakembereknek ítélték oda.

– A Modern Városok Programban, kiemelt állami támogatással újult meg az elmúlt időszakban három ütemben a templom. Megvalósult a külső és a belső korszerűsítése, a támfal és a külső környezet is – fogalmazott az átadóünnepségen Varga András esperes plébános.

Vass Attila építész tervező a felújítás részleteiről, míg Bodó Balázs régész a munkálatokhoz kapcsolódó feltárásokról számolt be.

– Nógrád megyét olyanná alakítjuk, amilyennek az itt élők megtervezik – hangsúlyozta Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke, hozzátéve: – Büszkének kell lennünk erre a térségre, arra, hogy itt születtünk. Önök, akik munkájukkal hozzájárultak a templom megújításához, szakértelmükkel a megye fejlődését is szolgálják.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő kifejtette: a Modern Városok Program 4,2 milliárd forintos támogatásából a megyeszékhelyen és a környező 18 településen több egyházi létesítmény is új köntöst kap.

Az ünnepségen Wagner Ernő, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke és Bózvári József, a megyei szervezet elnöke adta át a tervezési és kivitelezési munkákban közreműködő szakembereknek az elismerő okleveleket. Salgótarján várossá nyilvánításának 100. évfordulója alkalmából pedig díszoklevelet nyújtottak át Tordai Györgynek, a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara legidősebb tagjának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában