Kikapcsolódás

2022.04.09. 20:25

A vérszilvához kötődött a berkenyei fesztivál

A faluba bevezető út mentén ilyenkor, április közepe táján gyönyörűen virágzó fasorhoz kötődik a Börzsöny alján található község idén életre hívott rendezvénye, a Vérszilva Feszt.

Hegedűs Henrik

Forrás: NMH | Fotó: Hüvösi Csaba

A szombati eseménysor fontosságát German József polgármester úgy fogalmazta meg, szeretnék minél szélesebb körben népszerűsíteni a települést, vonzva az idegenforgalmat, bemutatva az érkező vendégeknek a berkenyei értékeket, a német hagyományokat, különös tekintettel a gasztronómiára.

Bár szombaton az időjárás alaposan keresztülhúzta az előzetes várakozásokat, több helyszínen számos látogató jelent meg. A labdarúgó pálya szomszédságában kabrió autók sorakoztak, a domboldalban álló katolikus templomban interaktív vallási kiállítás nyílt, a tájházban szilvából készült sütemény-finomságokkal kínálták a betérőket, akik megtekinthették a babamúzeum különlegességeit, illetve népi játékokat is bemutattak a gyermekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában