Fejlesztés

2022.03.29. 16:40

Új ipari park alapkövét tették le Bátonyterenyén

Egy új, harminc hektáros ipari park alapkövét tették le kedden Bátonyterenyén, a már működő ipari terület közelében. A pályázati támogatásból megvalósuló beruházás keretében a 21-es számú főút mellett infrastrukturális fejlesztések is készülnek.

Gulyás Edina

Forrás: NMH | Fotó: Hüvösi Csaba

– Az ipari területek bővítése új cégeket vonz a városba. Ez nem csak új munkahelyeket jelent, hanem a gazdasági fejlődés növekedését is maga után vonja Bátonyterenyén, a megyében és az egész térségben – hangsúlyozta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, hozzátéve: – A kormány célja, hogy elősegítse a vidék népességmegtartó erejét. A Bátonyterenyén megvalósuló beruházás is hozzájárul az ország erősödéséhez. 

Nagy-Majdon József kifejtette: a városvezetés arra törekszik, hogy a térség újra aranykorát élje. Ennek eléréséhez a legfontosabb új munkahelyek teremtése, amihez az új ipari park kialakítása is hozzájárul. A 21-es számú főút négysávosításával Bátonyterenye és környéke immár a budapesti agglomerációhoz tartozik, így felértékelődtek az iparterületek. A város felkerült az ország gazdasági térképére. 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával megvalósuló új, 30 hektáros ipari park jelentősége túlmutat Bátonyterenye határain. A megvalósuló beruházásból a környező települések is profitálhatnak – fogalmazott Becsó Zsolt, aki azt is bejelentette, hogy a napokban elkészült az a megvalósíthatósági tanulmány, amely lehetőséget ad a közelben futó 81-es számú vasúti fővonal fejlesztésére
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában