Lehetőségek

2022.03.07. 22:15

Száz új munkahelyet teremtenek az egykori salgótarjáni acélgyár új tulajdonosai

Tárgyalt a megyeszékhely városvezetése az egykori acélgyár új tulajdonosaival. A társaság tevékenysége révén száz új munkahelyet teremthet majd Salgótarjánban.

Nool

Februárban talált új gazdára az egykori acélgyár épülete

Forrás: Ladóczki Balázs/NMH Archívum

Fotó: Ladoczki Balazs

Korábban beszámoltunk róla hírportálunkon, hogy Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere úgy tervezi, hogy hamarosan leül tárgyalni az acélgyár új tulajdonosával annak érdekében, hogy terveikről tájékozódjanak. A városvezetés akkori reményei szerint az érkező tőkeerős cég olyan beruházásokat valósít majd meg Salgótarjánban, melynek eredményeként a város építmény és iparűzési adóbevételei is emelkedni fognak.

Fekete Zsolt hétfőn kecsegtető híreket jelentett be közösségi oldalán az egykori acélgyárral kapcsolatban:Múlt szerdán tárgyaltunk az egykori Acélgyár területének új tulajdonosával. Örömünkre szolgál, hogy a társaságnak komoly tervei vannak ezzel a hatalmas területtel, újra be kívánják vonni Salgótarján gazdasági körforgásába.

– írta bejegyzésében a polgármester. 

Mint kiderült, a vállalat fő tevékenysége az ipari termelésben keletkező melléktermékek újrahasznosítása és a körkörös gazdaság megteremtése lesz. A cég elhivatott a környezetvédelem iránt, épp ezért a termelést károsanyag-kibocsátás nélkül fogják végezni.

– Az ipari gyártótevékenységből visszagyűjtött tiszta anyagokat, legyen az csomagolási anyag, karton, fólia, a legmodernebb technológiákkal dolgozzák fel és a másodlagos nyersanyagpiacon értékesítik. A cég a megvásárolt, 100 év során elszennyeződött területet szakértő kollégákkal és környezetvédelmi hatóságokkal közösen biztonságossá kívánja tenni: a régi épületek bontásából származó veszélyes területeket megszüntetik, illetve minimalizálják a szennyezettséget – fogalmazott Fekete Zsolt. 

Megtudtuk továbbá azt is, hogy a társaság célja, hogy legalább száz új munkahelyet teremtsen a helyi lakosság alkalmazásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában