Közlekedés

2022.03.29. 15:33

Régóta várt fejlesztés: elkezdődhet a Bátonyterenyét elkerülő út építése

A 23-as számú utat érintő beruházás Bátonyterenye vonatkozásában is jelentős, régóta várt fejlesztésekkel jár. A projekt indításáról szóló, kedden megtartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy több mint 14 milliárd forintból épülhet meg a közeljövőben a várost elkerülő szakasz. A forrásból egyéb fejlesztés is megvalósul.

Gulyás Edina

Forrás: NMH | Fotó: H. Cs.

– A város, a környező települések és az egész térség régóta várt erre a napra, hiszen a 23-as számú főút fejlesztése azon túl, hogy bekapcsolja a régiót az ország gazdasági vérkeringésébe, a bátonyterenyeiek számára is számos előnnyel jár – hangsúlyozta Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár. 

Mint mondta, a 23-as és a 25-ös számú utak fejlesztése több ütemben megvalósuló beruházás, amelynek első lépéseként 14,2 milliárd forintból megépül a Bátonyterenyét elkerülő út. Emellett a forrásból a meglévő átkelési szakasz felújítására és egy új, észak-déli összekötő út létesítésére is futja majd. 

– Nagy öröm a város önkormányzatának és az itt élőknek egyaránt, hogy a 23-as út fejlesztését célzó projekt elkészítésénél a kormány a helyi igényeket is figyelembe vette – fejtette ki Nagy-Majdon József polgármester – A közeljövőben elindulhat a munka, amelynek köszönhetően Bátonyterenye településrészei fizikálisan is össze lesznek kötve egymással.

Pátya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója ismertette a fejlesztés műszaki paramétereit. Mint mondta, a kivitelezés legkésőbb nyár elején indul és a tervek szerint jövő júliusra készül el

– A 23-as és a 25-ös számú utak fejlesztésével Ózd és környéke is bekapcsolódhat az ország gazdasági vérkeringésébe. Azonban a korszerűsítés a szakasz mentén sorakozó települések, így Bátonyterenye fejlődését is szolgálja – fogalmazott Becsó Zsolt országgyűlési képviselő. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában