Kampányfogás

2022.03.25. 13:11

A kelet-nógrádi baloldal politikát csinálna a Salgó Rallyból

Valaki politikai hirdetéssel akar rátelepedni a Salgó Rallyra? – tette fel a kérdést pénteken délelőtt a Fidesz kelet-nógrádi szervezete. Több jelzés is érkezett hozzájuk arról, hogy a verseny időpontjára kihelyezett LED-falon az ellenzéki összefogás kampányszlogenje látható órák óta.

Nool

Van, aki politikai üzenettel készül a szombati Salgó Rallyra...

Forrás: Nool

„A jelentős önkormányzati forrással megtámogatott Salgó Rally 2022 Fő téren elhelyezett sátra mellett található óriás LED-fal installáción március 24. délutánja óta az ellenzéki összefogás hirdetése látható (az ott dolgozó munkatárs nyilatkozata szerint)” – írta közösségi oldalán a Fidesz-KDNP helyi szervezete. Bejegyzésükből kiderült az is, hogy azonnal a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséghez fordultak az ügy kapcsán, és várják a választ tőlük.

Ezzel párhuzamosan beadvánnyal fordultak a Helyi Választási Bizottsághoz is. „Nagyon sürgősen tisztázásra szorul ez a botrány” – írták a posztban.

A szervezők elhatárolódnak a politikai szándéktólA téma kapcsán megkerestük a Salgó Rally sajtó- és médiafelelősét. Marosréti Ervin tőlünk értesült a főtéri LED-fal kihelyezéséről, és mint fogalmazott, ahhoz semmi közük nincs.

– A versenykiírásban is szerepel, hogy mindennemű politikai megnyilvánulástól vagy kampányfogástól távol tartja magát a rendezvény, hiszen itt a sport az elsődleges. A 2022-es Salgó Rally szervezőbizottsága semmilyen LED-falat vagy kivetítőt nem bérelt az esemény kapcsán – mondta érdeklődésünkre Marosréti Ervin.

Az önkormányzat adhatta ki az engedélytA nagyméretű, mobil hirdetési felületet tehát nem a szervezők céljait szolgálja a Fő téren, hanem – vélhetően – az önkormányzat jóváhagyásával kerülhetett a rali központi helyszínére. 

Megkerestük emiatt a városvezetést is, akiktől megkérdeztük, hogy ki és mikor kért közterület-használati engedélyt a LED-fal elhelyezésére; ki adta meg az engedélyt erre, illetve az engedély kiadásakor tisztában volt-e azzal, hogy a reklámfelületen politikai célú hirdetés jelenik majd meg a Salgó Rally idejére időzítve. Arról is érdeklődtünk, a városvezetés szerint elfogadható-e, hogy Salgótarján egyik legjelentősebb sporteseményét, a szervezők szándéka szerint teljesen politikafüggetlen Salgó Rallyt az ellenzéki összefogás kampánycélokra használja, ezzel pedig politikai színezetet kap a verseny. Amint reagálnak kérdéseinkre, válaszaikkal frissítjük cikkünket.

Ki kell küszöbölni a hibát

– Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a Salgó Rally 2022 központi környezetében egy LED-falat helyeztek ki, melyen csütörtök délutántól az ellenzéki összefogás (Demokratikus Koalíció) kampányszlogenje szerepel. A Nool.hu hírportálon keresztül értesültünk róla, a rali szervezőbizottsága elhatárolódik a politikai szerepvállalástól és kampányfogástól, s a legfontosabbnak a sport népszerűsítését tartja. Ezt az álláspontot üdvözöljük, hiszen pártunk is hasonlóan gondolkodik az ügyről – tájékoztatott Fenyvesi Gábor, a Fidesz-KDNP városi elnöke.

Hozzátette: a városházától megtudták, hogy a kelet-nógrádi baloldal központilag kibérelte a szóban forgó helyet április 2-ig.

– Ezután személyesen beszéltem az ellenzék kampányfőnökével, aki a bérlés tényét megerősítette. Rákérdeztem, etikusnak tartják-e, hogy a verseny ideje alatt a sportszerető közönség arcába nyomják a politikai reklámot, de az ellenzék szerint, nincs ezzel probléma. A Fidesz frakciója teljes mellszélességgel támogatta a rali megrendezését, hiszen e rendezvény már régóta az egyik legnívósabb Salgótarján sportéletében. Ha akarnánk, a rendezvény egészét körbe tudnánk plakátolni Fidesz-hirdetéssel, mégsem tesszük, mert tiszteletben tartjuk az esemény jelentőségét. Mélységesen felháborít, hogy egy nagy múlttal rendelkező eseményt kampányolással kell megzavarni! – húzta alá a Fidesz városi elnöke.

Fenyvesi Gábor szerint nem ezen fog múlni a választás eredménye, ezért kéri a helyi ellenzéket, hogy küszöbölje ki ezt a hibát, s a rali ideje alatt szüneteltesse „akcióját”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában