Családok támogatása

2022.02.21. 07:49

Több mint 1800 balassagyarmati család kapott adóvisszatérítést

Mostanra szinte minden gyermeket nevelő szülőhöz megérkezett az adóvisszatérítés. A balassagyarmati családok átlagosan 455 ezer forintnyi támogatásban részesültek – ismertette Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere.

Nool

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A városvezető közösségi oldalán jelentette be, hogy az Ipoly-parti városban 1877 gyermeket nevelő szülő kapott adóvisszatérítést összesen 855 millió 640 ezer forint értékben. (Mint arról többször írtunk, a kormány döntése értelmében minden gyermekes szülőnek, aki családi kedvezményre jogosult, visszajárt a 2021-ben megszerzett jövedelemből levont adó, ekho, illetve katások esetében pedig a 2021-es tételes adó negyede.) 

Csach Gábor ennek kapcsán kiemelte, hogy Nógrád megye városai közül Balassagyarmaton volt a legmagasabb a szülőre vetített átlag – 455 ezer forint –, mivel a gyermeket nevelő családoknak ebben a városban a legmagasabb a bére megyei szinten. Ezzel az átlaggal egyébként nemcsak Salgótarjánt (429 ezer forint) előzzük meg, hanem Siófokot (428 ezer forint), Hódmezővásárhelyt (434 ezer forint), Békéscsabát (447 ezer forint) vagy Kaposvárt (450 ezer forint) is – írta bejegyzésében Csach Gábor.

Balla Mihály, a nógrádi 2. számú választókerület országgyűlési képviselője múlt héten közölte, hogy a nyugat-nógrádi családok összesen 4,79 milliárd forint szja-visszatérítést kaptak, az intézkedés pedig közel 12 ezer szülőt érint a térségben. A képviselő nemrég egy ipolyszögi családhoz is ellátogatott, akik elmondták, hogy mit gondolnak a kormány családtámogatási rendszeréről.

Az szja-visszatérítéssel és az adókedvezményekkel kapcsolatos korábbi cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában