Ajánló aláírások

2022.02.22. 11:31

Nógrádban is elkezdték nyilvántartásba venni az országgyűlési képviselőjelölteket

Kelet-Nógrádban hat, Nyugat-Nógrádban pedig már hét országgyűlési képviselőjelölt szerepel a nyilvántartásokban a Nemzeti Választási Iroda adatai alapján. Az ajánló aláírások még február 25-ig gyűjthetők.

Kéri István

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Kelet-nógrádi választókerület

A Salgótarján központú kelet-nógrádi választókerületben már nyilvántartásba vették Becsó Zsoltot, a Fidesz-KDNP jelöltjét, Godó Beatrixot, a Demokratikus Koalíció politikusát, akit az ellenzéki előválasztás eredményeként pártjával közösen indít a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd, továbbá a Mi Hazánk által indított Musztács Lászlót. Jelenleg zajlik az ajánlások ellenőrzése Kecskés Péter, a Megoldás Mozgalom; Krizs Norbert, a Munkáspárt és az Iszomm; továbbá Pintér Zsolt, a Normális Élet Pártja jelöltje esetében is.

Nyugat-nógrádi választókerület

Nyugat-Nógrádban már biztosan megtalálható lesz a szavazólapon Balla Mihály, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, Dócs Dávid, a Mi Hazánk politikusa, Frankfurter Zsuzsanna, a Munkáspárt és az Iszomm, továbbá Gyenes Szilárd, az egyesült ellenzék közös jelöltje. Mellettük már ellenőrzés alatt állnak a területi választási irodánál Domokos Zoltán, a Normális Élet Pártja, Márton Renáta, a Kétfarkú Kutya Párt, továbbá Sopotnik László, a Megoldás Mozgalom jelöltjének ajánlásai is.

Február 25-ig gyűjtik az ajánló aláírásokat

Az április 3-ai országgyűlési képviselő-választás és a vele egy napon rendezendő népszavazás kampányidőszaka február 12-én kezdődött, a választópolgárok ekkortól kezdve ajánlhatnak egyéni választókerületi képviselőjelölteket a parlamenti választásra. A jelöltként történő nyilvántartásba vételhez legalább ötszáz ajánlás szükséges, ezeket péntekig, február 25-ig kell összegyűjteni. Az indulók listája várhatóan jövő hét közepére lesz teljes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában