Influenza

2022.02.18. 07:52

Nógrád megyében fordultak a legkevesebben orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint az előző két héthez hasonló volt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, ám országos viszonylatban Nógrád megyében fordultak ilyen tünetekkel a legkevesebben orvoshoz.

Nool

Forrás: Illusztráció: Hegedűs Márk/NMH Archívum

Fotó: Hegedűs Márk

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján február 7. és 13. között körülbelül 16 300-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, így az év hatodik hetében az előző két héthez hasonló számban regisztráltak ilyen betegeket – írja közleményében az MTI. A virológiai adatok szerint ezen a héten is nagyobb arányban volt felelős influenzavírus az influenzaszerű megbetegedésekért, mint a koronavírus omikron variánsa – közölte heti jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK).

Az elmúlt héten kilenc közigazgatási területen emelkedett, tízen csökkent, egyen nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva. A 100 ezer lakosra jutó, orvoshoz forduló betegek száma Nógrád megyében (55) volt a legalacsonyabb.

A közleményből az is kiderül, hogy országos átlagban az orvoshoz forduló betegek 27 százaléka 14 év alatti, 33,3 százaléka 15-34 éves, 27,9 százaléka a 35-59 évesek, 11,8 százaléka pedig a 60 éven felüliek korosztályába tartozott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában