Valentin nap

2022.02.14. 06:53

Így ünneplik a szerelmes párok a Valentin-napot Nógrád megyében

Nógrád megyében is egyre népszerűbb ünnep a Bálint-nap a szerelmesek körében. A virágüzletek és az édességboltok forgalma fellendül ilyenkor.

Gubányi Patrik

Virággal, édességgel, közös programmal, vacsorával, apróbb ajándékokkal lepik meg egymást a párok. Képünk Taron készült

Forrás: NMH | Fotó: Hüvösi Csaba

A február 14-ei Valentin-nap a szerelmesek ünnepe. Neve a keresztény mártírhoz, a római Szent Bálinthoz köthető, aki a szerelmesek védőszentje is. Az angolszász országokból terjedt el világszerte, Magyarországon az 1990-es évektől kezdődően vált ismertté. Népszerűsége a mai napig növekszik. 

Ma már nincs olyan része a világnak, ahol ne ünnepelnék a szerelem napját, természetesen mindenki más-más módon teszi ezt meg. Nógrád megye ismert személyiségei közül ifj. Gáspár Győző véleményét is megkérdeztük a Valentin-napról. 

– Őszintén szólva egyáltalán nem szeretem a Valentin-napot – mondta el portálunknak a showman. – Olyan érzésem van az ünneppel kapcsolatban, mintha muszájból kellene megtartani, manapság olyan lett, mint például a Halloween. Amikor Beát megismertem, akkor még nem volt ekkora felhajtás a szerelmesek ünnepe körül. Lehet, akkoriban nem is hallottunk róla. Úgy gondolom, hogy nem csak egy napon kell gondolni a párunkra, hanem mindig! Természetesen visszafogottabban mi is szoktunk ajándékozni, de általában egy csokor virággal készülök, illetve egy közös ebéddel. Szerintem nem szabad túlzásokba esni – mondta el portálunknak ifj. Gáspár Győző. 

– Bármennyire is giccsesen hangzik, nálunk egész évben Bálint-nap van – nyilatkozta portálunknak Szolnoki Péter, a Bon Bon együttes énekese. – Nem erre az egy napra kell, hogy korlátozódjon a szerelem! Ahogyan ezen a napon, évente többször is meglepem a páromat apró ajándékokkal. Nincsen előre meghatározott koreográfia, minden évben máshogy telik a Valentin-nap, de 2016-ban egy szimfonikus koncerttel ünnepeltünk, idén valószínű, hogy egy kellemes vacsora lesz mozival társítva – osztotta meg portálunkkal az énekes. 

A klasszikus ajándékok a legkelendőbbek idén is, tehát a csokoládétermékek és a virágok. Ezek mellett néhány további termék is népszerű. 

– Megnőtt az igény a szív alakú ajándéktárgyakra, főként a párnákra és a szerelemre utaló motívumokkal ellátott bögrékre – tájékoztatta lapunkat egy salgótarjáni ajándékbolt munkatársa. 

Megkérdeztük: Ön hogyan ünnepli meg a Valentin-napot?

Laurencsik Liliána: – Ha valaki párkapcsolatban él, akkor ugyanolyan értékű ünnep, mint a többi. Nem csak Valentin-napon kell szeretni a párunkat, de ez külön alkalom ennek kifejezésére. A legfontosabb számomra nem az ajándék, hanem az, hogy együtt lehessek a szerelmemmel. Idén például wellneszezni megyünk! 

Pál Katalin: – Úgy gondolom, hogy Bálint-naptól függetlenül is ki kell fejezni azt, hogy mennyire fontos számunkra a párunk. Alkalomtól függetlenül is szoktunk szívhez szóló apróságokkal kedveskedni egymásnak. Ebben az évben valószínűleg egy közös kirándulást szervezünk, a végén finom vacsora mellett beszélgetünk egy jót. 

Sárköziné Lukács Anita: – A párommal már 30 éve élünk boldogan három gyermekünkkel. A szeretet a legfontosabb, nem csak Bálint-napon, hanem mindig megvan közöttünk. Éppen indulok vásárolni pár ruhadarabot, amit a férjem finanszíroz, ez az én ajándékom. Örülök, hogy a sok világnap mellett a szerelmet is ünnepeljük! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában