Szakácskönyv

2022.02.09. 13:50

Gasztrotúrára indultak a nógrádi olvasók is

Gasztrotúra címmel olvasóink kedvenc családi receptjeivel jelent meg a minap a Mediaworks megyei lapjainak szakácskönyve. A zsűri által kiválasztott több mint 150 ételt mesterszakácsok és -cukrászok készítették el. Aki tehát a megadott hozzávalókkal, a leírás szerint készíti el az ételt, azt a végeredményt kapja, amit a recept ígér és a kép mutat.

Gubányi Patrik

Hives Anita töltött hagymája nagyon ízletes

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

Kiadványunk a terítéshez, az adott étel tálalásához, díszítéséhez is tanácsokkal szolgál. Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, az album lektora hangsúlyozta, a beküldők kitettek magukért, mind a receptek számát, mind az ételeket tekintve. 

– Olyan finomságokat készíthettünk el, melyekre a kollégákkal együtt csak annyit mondhattunk, már értjük, miért is a családok kedvencei – emelte ki Prohászka Béla. – Sok száz receptből kellett választania a zsűrinek, hogy melyek kerüljenek az albumba. Odafigyeltek arra is, ne legyenek ismétlődő ételek, és a magyar mellett nemzetközi kitekintést is adjon a könyv, új trendeket, úgynevezett mindenmentes ételeket is bemutassanak, népszerűsítsék az egészséges táplálkozást. Az előétel, leves, főétel, desszert tematika mentén halad a könyv. Grillsütőben és szabad tűzön készült finomságok is szerepelnek benne. 

Két Nógrád megyei lakos receptjei is megtalálhatók az új szakácskönyvben. 

A tari Bognár Istvánné gyermekkora óta süt-főz. 

– Szeretem a konyhaművészetet, el sem hiszem, hogy két receptem is megjelent a Gasztrotúra szakácskönyvben! A búbos húsom és a málnaszörpös-túrós szeletem nagyon finom, így bíztam azért benne, hogy bekerülhetnek a receptkönyvbe. A búbos húst már körülbelül tíz éve készítem, a málnaszörpös-túrós szelet még viszonylag újdonság nálunk, azt csak néhány éve sütöm – mondta. 

Bognár Istvánné búbos hússal és desszerttel is szerepel a könyvben
Forrás: Ladóczki Balázs / NMH

A karancslapujtői Hives Anita több mint tíz éve készíti családjának a töltött hagymát, ami nem egy diétás étel. 

– Megéri bűnözni, elképesztően finom. Teljesen meghatódtam, hogy a receptem bekerülhetett ebbe a nagyszerű gasztronómiai könyvbe, egyáltalán nem gondoltam volna, hogy a mestereknek is elnyeri a tetszésüket. Javaslom azoknak az olvasóknak, akik szeretik a különleges és ínyenc ételeket, hogy mindenképpen próbálják ki a receptet, nem fognak csalódni! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában