Év embere

2022.02.16. 17:20

Átadtuk elismeréseinket az év Nógrád megyei példaképeinek

A járványhelyzet miatt – a szokásoktól eltérően – szűk körben adtuk át a minap a Nógrád megyei Év embere díjakat. A szerkesztőségünkben rendezett találkozón az első helyezett Mo­hácsi László és a harmadik helyezett Tóthné Simon Andrea tudott részt venni, a második Kazareczki Mihály munkahelyi elfoglaltsága miatt egy későbbi időpontban veszi át a díját.

Munkatársainktól

Mohácsi László és Tóthné Simon Andrea szerkesztőségünkben vette át a díjakat

Forrás: NMH/Ladóczki Balázs

Nagyon köszönjük mindhármuknak, sőt a tavalyi év összes hét emberének azt az elhivatottságot és áldozatos munkát, melyet a nógrádi közösségekért végeznek, és amellyel megyénk értékeit gyarapítják, településeink ismertségét erősítik

– mondta köszöntőjében Szabó György, a Nógrád Megyei Hírlap és a Nool.hu főszerkesztője. Ismertette: az újságban és a hírportálon párhuzamosan zajló, közel kéthetes szavazás során csaknem 13 ezer voks érkezett a jelöltekre. A napilapos és az online helyezések összesítése után kialakult a végeredmény, azaz eldőlt, hogy kit választottak olvasóink a 2021-es teljesítménye, eredményei alapján az Év emberének. 

Egy sportember lett érdemes a megtisztelő címreMohácsi László a megyei labdarúgó-bajnokságokban két aranyérmet is szerzett, – egyet edzőként, egyet pedig aktív játékosként – ez a nem mindennapi teljesítmény pedig meggyőzte a sportbarátokat, hogy a sportember érdemes a megtisztelő címre. Az összesített második helyen Kazareczki Mihály végzett. A salgótarjáni mentőápoló kiemelkedő szakmai tevékenységéért országos elismerést, Iránytű díjat kapott tavaly. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Tóthné Simon Andrea állhatott fel, aki szívvel-lélekkel dolgozik a véradókért a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének koordinátoraként.

Mohácsi László a díj átvételekor elmondta: számára már az is nagyon megtisztelő volt, hogy a hét embere lehetett az elért eredményei tükrében. 

Meg is köszönném a Berkenye és a Szügy vezetőinek és játékosinak, hogy mindezt velük közösen érhettem el. Nagyon jó érzés volt, amikor megtudtam, hogy az Év embere díjra is jelöltek a korábbi elismeréseim miatt. 

Részemről ez egy nem várt dolog volt, hogy ezt a szavazást sikerült megnyernem. A voksolásban is nagy segítségemre voltak az említett egyesületek, a családom, a párom, a barátok és az ismerősök. Hálás vagyok mindenkinek, aki méltónak talált ennek a kiemelkedő elismerésnek az elnyerésére, és szavazatával támogatott. Külön megtisztelő e díj elnyerése annak fényében, hogy olyan emberekkel állhattam a „dobogóra”, akik a maguk területén szintén kiemelkedően teljesítenek, fontos munkát végeznek és rengeteg elismerő szavazatot kaptak. Nekik is szeretnék gratulálni az elért eredményükhöz! – tette hozzá az Év embere szavazás első helyezettje. 

Mohácsi László
Forrás: NMH/L. B.

Tóthné Simon Andrea elmondása szerint az esélytelenek nyugalmával indult a megmérettetésen, sosem gondolta volna, hogy a dobogó harmadik fokára állhat. A díj azért is jelentős számára, mert az még inkább ráirányítja az emberek figyelmét a véradás fontosságára 

Már a verseny kezdetén is meglepően sokan szavaztak rám, ami nagyon jólesett. A barátok, a rokonok, a munkatársak és az ismerősök is mellettem tették le a voksukat, online és a lapból kivágott szelvényeken is. A véradók is támogatásukról biztosítottak, nagyon megható, hogy ilyen sokan elismerik a munkámat.

A harmadik hely nem csak az én érdemem, hiszen ez mindazok elismerése, akik valamilyen módon hozzájárulnak a véradások sikerességéhez. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársainak, a tevékenységünket segítő önkénteseknek, a helyszínt biztosító és az események szervezésében is részt vállaló iskolák, munkahelyek és támogatóink erőfeszítéseinek is köszönhető, hogy napról napra biztosítani tudjuk a hazai vérkészlet egyensúlyát. A legnagyobb köszönet a véradóknak jár, hiszen ők a legfontosabb részei a rendszernek, amely számomra olyan, mint egy nagy család – tette hozzá. 

Tóthné Simon Andrea
Forrás: NMH/L. B.

Hálás a voksokértKazareczki Mihály salgótarjáni mentőápoló háláját fejezte ki a jelölésért és megköszönte mindenkinek, aki szavazott rá. – Nagyon jólesett, hogy gondoltak rám, és a második helyezésnek is örültem. Ugyanakkor nem az elismerésért dolgozom, hanem a betegekért! 

Kazareczki Mihály
Forrás: NMH/Hüvösi Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában