Támogatás

2022.02.28. 19:43

172 darab laptopot kaptak a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium tanulói

A kormány jóvoltából egy rendkívüli szülőértekezleten vehettek át személyes használatra 172 darab notebookot a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium 9. évfolyamos tanulói és szüleik hétfő délután az intézményben.

Lászlók Judit

A kormány az állami és a nem állami fenntartású intézmények ötödikes és kilencedikes tanulói számára hordozható notebookokat biztosít – mondta Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója. 

Hozzátette: elsőként a kilencedikesek kapják meg az eszközöket, az ötödikesek várhatóan majd májusban. – Az intézményben több mint 170 hordozható gépet adtunk át személyes használatra az érintett diákoknak. Ezzel minden kilencedik évfolyamos tanulónak tudunk laptopot biztosítani. Ezenfelül 41 tanári laptopot is kap az iskola – ismertette az igazgató.

Fotó: Hüvösi Csaba

Kiemelte, hogy az eszközök beszerzését a Klebersberg Központ pályázatával valósították meg. A nagy értékű gépek mellé táskát és egeret is kaptak a diákok, melyeket négy éven keresztül használhatnak. Ezután igény szerint meg is vásárolhatják őket. A projekten belül hamarosan drónok és programozható robotok is érkeznek az intézménybe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában