Egészségügy

2022.01.17. 14:29

Veszély leselkedik a balassagyarmati kórház meglétére

Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatót tartott képviselői irodájában arról, hogy veszély leselkedik a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház- Rendelőintézet meglétére.

L.J.

Forrás: NMH | H. Cs.

– Elsősorban mélységes felháborodásomat szeretném kifejezni Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének az egészségügyet érintő kijelentései miatt – kezdte Balla Mihály, hozzátéve: – A napokban több sajtóorgánumban is olvasható volt, hogy Márki-Zay Péter szerint el kell fogadni, hogy sürgősségi vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban élők közelében. Ez azt jelenti, hogy az ellenzék szerint centralizálni kell a kórházi ellátást, illetve a balassagyarmati kórházban meg kell szüntetni a szülészeti és a sürgősségi ellátást.

Az honatya emlékeztetett arra, hogy 2006-ban Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter majdnem bezáratta a balassagyarmati kórházat. Az intézményt végül a pártoktól független helyi tiltakozás mentette meg. Kiemelte továbbá, hogy még így is jelentős károkat okozott az az időszak, ugyanis a Gyurcsány-kormány a városi kórházban megszüntette az urológiát, a szemészetet, a füll-orr gégészetet, valamint kétszáz kórházi ágyat. Ezen felül pedig hetven dolgozót azonnal elbocsátottak. 

– A 2010 előtti áldatlan állapotoktól eljutottunk oda, hogy a kórházban szinte minden részleg, illetve osztály valamilyen formában megújult, valamint fejlesztésen ment keresztül. Elértünk egy emelkedő szintet, amit további modernizálással és korszerűsítéssel kívánunk országos és európai színvonalúra emelni. Ez abból is látszik, hogy a kormány decemberben 294 millió forint támogatást nyújtott a járóbeteg-szakellátás fejlesztésére, valamint eszköz-és infrastruktúra korszerűsítésére a balassagyarmati kórháznak – ismertette Balla Mihály. 

Felhívta a figyelmet:a sürgősségi és szülészeti osztályok bezárása a nyugati térségben óriási problémákat okozna, ezért a legfontosabb feladat a kórház megvédése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában